Gata cu teoriile conspiraţiei! Hitler chiar a murit în 1945, o spun nişte cercetători francezi

19 Mai 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Gata cu teoriile conspiraţiei! Hitler chiar a murit în 1945, o spun nişte cercetători francezi Galerie foto (2)

Ar cam fi momentul să se încheie şirul teoriilor conspiraţiei în ceea ce priveşte soarta lui Adolf Hitler, căci nişte cercetători francezi au veşti pentru noi. Adolf Hitler chiar a murit în 1945 la Berlin, nu mai târziu, nu în altă parte. Şi a murit şi sub efectul cianurii, dar şi de la un glonţ, potrivit cercetătorilor francezi care au examinat fragmente dentare şi craniene ale dictatorului nazist, păstrate la Moscova, scrie 7sur7.be.

"Dinţii sunt autentici, nu există niciun dubiu. Studiul nostru dovedeşte că Hitler a murit în 1945", a declarat profesorul Philippe Charlier.

Studiul la care este cosemnatar alături de alţi patru cercetători a fost dat publicităţii vineri în revista ştiinţifică European Journal of Internal Medicine.

Este prima cercetare care vizează fragmente dentare ale dictatorului, din 1946 până acum.

Adolf Hitler a murit la 30 aprilie 1945 în capitala germană, afirmă cei cinci cercetători în Phys.org, după ce au studiat fragmentele puse la dispoziţie de Rusia în martie şi iulie 2017.

Analiza prelevărilor efectuate pe dentiţia lui Hitler şi pe numeroasele sale proteze arată că depozitele albicioase sunt tartru, şi că nu există urme de fibre provenite de la cărnuri (dictatorul era vegetarian), potrivit aceleiaşi surse.

O dată cu această descoperire, despre care a vorbit la sfârşitul lui martie un documentar al postului francez de televiziune France 2, "pot înceta toate teoriile conspiraţiei şi mai ales cea potrivit căreia Hitler ar fi fugit în Argentina cu un submarin. Dar nici cele potrivit cărora s-ar afla într-o bază secretă din Antarctica sau pe faţa ascunsă a Lunii", ironizează Philippe Charlier.

În martie şi iulie 2017, serviciile secrete ruse (FSB) şi arhivele de stat ruse au autorizat echipa de cercetători să examineze osemintele dictatorului, o premieră, potrivit omului de ştiinţă.

Echipa franceză a putut studia un fragment din craniul care i-a fost prezentat ca fiind al Fuhrer-ului, care prezintă un orificiu la stânga, cel mai probabil provocat de un glonţ. Dar cercetătorii nu au fost autorizaţi să efectueze prelevări din acest fragment osos.

Morfologia sa este totalmente comparabilă cu radiografiile craniului lui Hitler care sunt dinainte cu un an de moartea sa, afirmă cercetătorul.

Studiul nu doar confirmă versiunea admisă de cei mai mulţi, potrivit căreia Hitler a murit la 30 aprilie 1945 într-un buncăr berlinez, alături de iubita sa Eva Braun, dar şi aduce elemente privind cauzele morţii, spune Philippe Charlier.

"Nu se ştia precis dacă a folosit o fiolă de cianură pentru a se sinucide sau dacă şi-a tras un glonţ în cap. Se pare că ambele", afirmă acesta.

Examinarea dentiţiei nu a permis descoperirea de urme de praf de puşcă, ceea ce exclude posibilitatea de a-şi fi tras un glonţ în gură, şi mai degrabă lasă să se înţeleagă că a fost vorba despre un glonţ în tâmplă sau gât.

În plus, depozitele albăstrui observate pe proteze arată că ar putea avea legătură cu o reacţie chimică între cianură şi metalul protezelor, potrivit cercetătorului.

 

 

 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră