Fotografia statuii lui Neptun, ştearsă de Facebook. Preferă să-l îmbrăcăm?

03 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Fotografia statuii lui Neptun, ştearsă de Facebook. Preferă să-l îmbrăcăm?

Elisa Barbari, o scriitoare italiană, a încărcat pe pagina sa Facebook o fotografie cu statuia din secolulul al XVI-lea, simbol al oraşului Bologna. Statuia este din bronz, are o înălţime de 3,2 metri şi se află în Piazza del Nettuno.

Personalul de la Facebook a blocat însă imaginea imediat, susţinând că încalcă regulile reţelei de socializare. "Fotografia are un conţinut explicit sexual, prezentând corpul excesiv sau concentrându-se mai mult decât necesar pe anumite părţi ale corpului", a fost mesajul Facebook. Elisa Barbari s-a declarat indignată şi deranjată de decizia reţelei de socializare.

"Am vrut să-mi promovez pagina "Stories, curiosities and views of Bologna", dar se pare că pentru Facebook statuia reprezintă o imagine sexuală explicită, în care se vede prea multă carne. Chiar aşa, Neptun? Asta e o nebunie", a declarat scriitoarea pentru Daily Telegraph.

"În 1950, la serbările de sfârşit de an şcolar, Neptun era acoperit. Poate Facebook preferă să îmbrăcăm din nou statuia", a adăugat ea. Elisa Barbari a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj împotriva cenzurii. "DA pentru Neptun, NU cenzurii", se arată în mesaj.

Anul trecut în ianuarie, parlamentarul danez Mette Gjerskov a declarat că nu a putut încărca o fotografie cu statuia Micii Sirene din Copenhaga deoarece Facebook a considerat că imaginea avea tentă sexuală, fiind prea multă piele goală.

În septembrie, site-ul a şters imaginea iconică a fetei napalm din Vietnam, după ce fotografia a fost postată de un ziar norvegian pe pagina sa de Facebook. Iar în noiembrie, Facebook a fost obligat să-şi prezinte scuze după ce a şters fotografia unui pompier suedez cu cicatrici lăsate de arsuri.

 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră