O condamnare la moarte = Tandrețea unui urs polar cu un cățel (VIDEO)

20 Noi 2016 | scris de Cristi Semeghin
O condamnare la moarte = Tandrețea unui urs polar cu un cățel (VIDEO)

Imaginile, devenite virale, au fost surprinse de un ghid turistic în Manitoba, Canada, în apropierea unui teritoriul de protecție al ecosistemului și al speciilor amenințate cu dispariția.

Dar lucrurile nu se petrec atât de idilic pe cât apar în clipul video. Zona în care s-a petrecut întâmplarea se află pe o proprietate privată a unui crescător de câini de tracțiune, care a declarat reporterilor CNBC că este obligat să lase hrană urșilor polari peste noapte, pentru a-și proteja câinii, ținuți în lanț. Și chiar că în urmă cu o săptămână, când a uitat să "hrănească" urșii, unul dintre câini a plătit cu viața, fiind mâncat de sălbăticii. Aici trebuie precizat faptul că unele site-uri denaturează adevărul, informând că ursul a mâncat chiar câinele pe care l-a mângaiat.

Biologii consideră că un astfel de comportament este total nenatural și că poate fi interpretat ca o condamnare la moarte a animalelor sălbatice, care asociază prezența câinilor și a oamenilor cu hrana, determinând diminuarea instinctelor primare. 

Primele măsuri luate de îngrijitorii parcului natural au fost să deporteze urșii în alte zone din rezervație, asfel încât să diminueze interacțiunea lor cu lumea modernă.

 

 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră