AVERTISMENT pentru utilizatorii Samsung Galaxy Note 7 din România

11 Oct 2016 | scris de Veronica Micu
AVERTISMENT pentru utilizatorii Samsung Galaxy Note 7 din România

Mai mult, Samsung Electronics Co Ltd a cerut astăzi utilizatorilor acestui smartphone să îl închidă din motive de siguranță și să înceteze să îl mai folosească.

"Consumatorii care dețin fie un Galaxy Note 7 original fie unul înlocuitor ar trebui să închidă dispozitivul și să înceteze să îl mai utilizeze", se arată într-un comunicat al grupului sud-coreean.

Anunțul a provocat o cădere imediată a acțiunilor Samsung la bursa de la Seul.

Analiștii sunt de părere că decizia Samsung de a opri comercializarea Galaxy Note 7 pentru a doua oară în mai puțin de două luni de la lansare ridică semne de întrebare cu privire la controlul calității și de asemenea ar putea provoca daune financiare și de imagine grupului sud-coreean.

"Este posibil că această decizie a ucis brandul Note 7. Cine poate ști dacă va mai fi relansat vreodată", a apreciat Edward Snyder, director la Charter Equity Research.

Samsung a început să comercializeze "phableta" (terminal de talie medie între smartphone și tabletă n.r.) Galaxy Note 7 la data de 19 august însă în luna septembrie a fost nevoit să anunțe retragerea de pe piață a 2,5 milioane exemplare, după mai multe incidente în care bateria acestui telefon a luat foc.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Samsung a dat asigurări că peste 1 milion de oameni din întreaga lume folosesc telefoane Galaxy Note 7 cu baterii care nu se supraîncălzesc şi nu iau foc.

Compania sud-coreeană a lansat pe 2 septembrie o rechemare voluntară a cel puţin 2,7 milioane de smartphone-uri Note 7, din cauza bateriilor defecte care pot provoca aprinderea dispozitivelor. 

Zbor Southwest Airlines, evacuat după ce un Samsung Galaxy Note 7 a pocnit şi a început să scoată fum înainte de decolare

Samsung a precizat că telefoanele Note 7 vândute începând 1 septembrie, data oficială de lansare, au baterii diferite faţă de cele ale aparatelor rechemate. Cu toate acestea, săptămâna trecută, un telefon Samsung Galaxy Note 7 cu baterie nouă a luat foc, la bordul unui avion, semn că problema nu a fost remediată.

Avionul aparţinând companiei americane Southwest Airlines a fost evacuat chiar înainte de decolare, după ce telefonul Samsung Note 7 s-a supraîncins, a pocnit şi a început să scoată fum, la bordul aeronavei. Cele aproximativ 75 de persoane care se aflau la bordul avionului, la Louisville, în statul Kentucky, au fost evacuate. 

Telefonul s-a încins în timp ce însoţitorii de bord prezentau instrucţiuni de securitate, a precizat un purtător de cuvânt al Departamentului Pompierilor din Louisville.

Mai multe companii aeriene le-au interzis ulterior pasagerilor să aducă la bord acest model de telefon. 

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră