Apple a lansat iPhone 7 și iPhone 7 Plus. Preț, noutăți

08 Sep 2016 | scris de Cristi Semeghin
Apple a lansat iPhone 7 și iPhone 7 Plus. Preț, noutăți

Noutățile aduse de  iPhone 7 și iPhone 7 Plus

iPhone 7 și iPhone 7 Plus au aproape același design ca și precedenta serie, modificarea constând în eliminarea antenelor care despărțeau carcasa în trei părți distincte, fiind formatî dintr-o singură bucată, compactă.

Butonul Home a fost reconceput. El va fi tactil și va avea un sistem Force Touch, care va genera vibrații, fiind personalizabil printr-un meniu special.

iPhone 7 și iPhone 7 Plus sunt concepute să fie rezistente la apă și praf. Dispozitivele pot fi utilizate la maxim doi metri sub apă pentru o perioadă ce nu ar trebui să depășească 30 de minute.

Camera foto a iPhone 7 de 12 megapixeli are un modul cu 6 lentile, dotată cu stabilizator optic de imagine, permite o expunere de până la trei ori mai lungă față de modelele precedente și are o diafragmă f/1.8, care permite accesul luminii cu 50% mai mult. Senzorul este cu 60% mai rapid și consumă cu 30% mai puțină energie.

Camera frontală are 7 megapixeli oferind o claritate mai bună imaginilor din cadrul sesiunilor video și selfie-urilor.

iPhione 7 Plus are o cameră dublă, compusă din dou senzori de imagine de 12 megapixeli, capabilă să înregistreze imagini în format wide și telefoto. Cele două camere înregistrează imagini multiple care sunt combinate și pot fi editate pentru a oferi o calitate mai bună. Are un zoom digital de până la 5 ori, li unul software, de până la zece ori, ce permite înregistrarea unor imagini aflate la depărtare de obiectiv.

Prin intermediul unui software special Apple analizează imaginile înregistrate de dispozitive, creând hărți 3D ale mediului înconjurător, prin intermediul unei inteligențe artificiale care își îmbunătățește funcționarea pe măsură asimilării de noi informații.

Apple a creat și un procesor de imagine care produce o îmbunătățire radicală a calității imaginilor, capabil să execute un miliard de operații în 25 de milisecunde. De asemenea s-a umblat și la flash, LED True Tone, cu 4 LED-uri, oferă lumină cu 50% mai puternică .

iPhone 7 are un ecran de 4,7 inch cu o rezoluție de 1334x750 de pixeli, iPhone 7 Plus are un ecran de 5,5 inch, cu rezoluție de 1920x1080 pixeli, ambele fiind dotate cu tehnologia True Tone, preluată de la tabletele iPad, ceea ce face să aibă culori mai naturale și o rată de actualizare mai mică, înțelegând mai rapid atingerile. Ecranul este mai luminos și un 3D touc nou, plus un sistem mai eficient de administrare a culorilor.

O premieră în cazul produselor Apple, iPhone 7 și iPhone 7 Plus vor avea difuzoare stereo, plasateîn partea superioară și inferioară a carcasei.

Căștile iPhone 7 și iPhone 7 Plus - EarPods Lightining - se vor conecta la dispozitiv prin intermediul portului Lightning, renunțându-se la portul jack de 3,5mm. Va exista un adaptor pentru conectarea căștilor standard.

Airpods - căștile wireless, au senzori de infraroșu care detectează momentul în care sunt introduse în ureche, activarea lor producându-se doar în aceste condiții. Funcționează până la cinci ore fără încărcare, o carcasă specială oferindu-le aproape 24 de ore de autonomie

iPhone 7 și iPhone 7 Plus au un chip A 10 Fusion, de patru ori mai puternic decât A8, sporul de performanță fiind de 120 de ori mai mare fată de primul iPhone. Noul chip A 10 Fusion are 4 nuclee la fecvența de 2,4 GHz. iPhone 7 are 2 GB RAM DDR4, în timp ce iPhone 7 Plus are 3 GB RAM DDR4, din cauza necesarului de putere de procesare mai mare cerut de camara foto duală.

Există o nouă placă grafică, cu 50% mai rapidă decât cea din chip-ul A9 si de trei ori mai rapidă decat în chip-ul A8, consumând doua treimi din energia necesară plăcii din chip-ul A9.

Noile acumulatoare oferă o autonomie cu două ore mai mare decât cea a iPhone 6S, și o oră în plus față de iPhone 6S Plus.

Atât iPhone 7, cât și iPhone 7 Plus vor avea aceleași prețuri ca și modelele precedent, deci în jur de 700-730 de euro pentru modelele de bază ala iPhone 7 și 800-830 de euro pentru iPhone 7 Plus.

Spațiul de stocare este prezentat în trei variante: 32 GB, 128 GB și 256 GB.

Vodafone România va oferi iPhone 7 și iPhone 7 Plus, și va aduce și mai multă valoare utilizatorilor de iPad începând de vineri, 23 septembrie. Clienții pot pre-comanda iPhone 7 și iPhone 7 Plus începând de vineri, 16 septembrie, la www.vodafone.ro.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră