Surprize de la Android. Următoarea versiune va oferi un sistem automat de gestionare a traficului de date

17 Aug 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Surprize de la Android. Următoarea versiune va oferi un sistem automat de gestionare a traficului de date


Spre deosebire de versiunile anterioare de Android, noul Nougat va avea grijă singur ca aplicaţiile să nu abuzeze de traficul de date şi va dezactiva automat conexiunea de date când este atinsă limita de trafic din abonament ori de pe cartelă, scrie news.ro.
Până acum, funcţia Data Saver din Android presupunea introducerea manuală de către utilizator a numărului de MB pe care îi are la dispoziţie într-o lună şi a perioadei de facturare pentru a se evita depăşirea traficului inclus. Android 7.0 Nougat va face automat toate aceste operaţiuni.
Utilizatorul nu trebuie decât să activeze facilitatea Data Saver din meniul de configurare a sistemului de operare.
Mai mult decât atât, Android 7.0 Nougat va limita automat traficul realizat în fundal de aplicaţii atunci când funcţia Data Saver este activată. Asta înseamnă că aplicaţiile vor fi împiedicate să realizeze conexiuni la internet oricând şi oricum.
Noua facilitate va funcţiona pe toate planurile tarifare, inclusiv pe serviciile preplătite.
Android 7.0 Nougat este aşteptat să fie lansat oficial în toamna acestui an. Asta nu înseamnă că toţi utilizatorii vor putea beneficia curând de noua versiune. Cu excepţia celor mai noi telefoane din seria Nexus, restul smartphone-urilor vor primi update-ul cu o întârziere de câteva luni, în cel mai fericit caz.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră