Vacanţele pe Lună vor fi posibile. Când şi cât vor costa

05 Dec 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Vacanţele pe Lună vor fi posibile. Când şi cât vor costa

Până în 2026, compania vrea să trimită şi oameni pe Lună. Moon Express este, deocamdată, singura companie privată care a primit permisiunea legală a SUA de a merge pe Lună. Compania a primit acordul în luna august din partea Administraţiei federale a Aviaţiei -US Federal Aviation Administration- într-un demers prin care cursa spaţială va atinge un nou nivel. 

Moon Express a anunţat că va face echipă cu o altă companie privată pentru a trimite oameni pe Lună şi anume Elon Musk's SpaceX. "De fapt, este foarte complementară...Elon va construit racheta, iar noi roverul", a spus Jain. "În esenţă, aceasta va întinde cablurile, iar noi vom parcurge ultima milă", a adăugat el.

Anterior, SpaceX a anunţat că misiunea sa este să colonizeze Marte şi să-i ajute pe oameni să devină o specie multiplanetară. Dar înainte de a se întâmpla asta, Jain spune că trebuie să ne pregătim pentru o lună de miere pe bune.

"Marte este locul perfect pentru a fi ultimul. Dar Luna este primul loc de antrenament şi prima piatră de temelie. Astfel că până la sfârşitul zilei, am fi mai degrabă nişte lunatici la trei zile distanţă decât marţieni la 6 luni depărtare", a declarat Jain la CNBC .

"Deci, cred că problemele vieţii pe Lună sunt similare - radiaţii puternice, diferenţe mari de temperatură– şi, dacă le rezolvăm, atunci ne va fi mult mai uşor după să mergem să locuim pe Marte," a mai spus el.

Dar o vacanţă pe Lună va fi costisitoare. Jain admite că preţul unui bilet pe Lună va fi de 10.000 de dolari şi spune că zborul până acolo nu va fi mai obositor decât o cursă de la San Francisco la Sydney.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră