Zidane pleacă de la Real Madrid

31 Mai 2018
Zidane pleacă de la Real Madrid

Antrenorul Zinedine Zidane a organizat, joi, o conferinţă de presă neaşteptată, în care şi-a anunţat plecarea de la campioana Europei, Real Madrid. Şi asta la numai cinci zile după cea de-a treia victorie consecutivă în Liga Campionilor, care i-a asigurat un loc sigur în istoria fotbalului, scrie agenţia France Presse, preluată de Le Point.

"Am decis să nu mai continui", a spus el. "Este o decizie neaşteptată", a spus, la rândul lui, preşedintele clubului madrilen, Florentino Perez, aflat alături de Zidane la conferinţa de presă de la sediul clubului.

În vârstă de 45 de ani, tehnicianul francez a preluat Real Madrid în ianuarie 2016. În doar doi ani şi aproape cinci luni, el a câştigat nouă trofee cu formaţia madrilenă: de trei ori consecutiv Liga Campionilor, campionatul Spaniei în 2017, Supercupa Spaniei în 2017, Supercupa Europei în 2016 şi 2017, şi Cupa Mondială a cluburilor, în aceiaşi ani.

Zidane a fost unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie, evoluând la echipele Cannes, Bordeaux, Juventus şi Real Madrid. Cu naţionala Franţei, pentru care a jucat de 108 ori, Zidane a câştigat Cupa Mondială în 1998 şi Campionatul European în 2000. 

Retras din cariera de fotbalist în 2006, el a preluat echipa a doua a clubului Real Madrid, în iunie 2014, înainte de a ajunge pe banca tehnică a formaţiei pe care a transformată într-o campioană absolută a Europei.

Alte stiri din Sport

Ultima oră