Până la Zenit. A început aventura lui Lucescu în Rusia

03 Iun 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Până la Zenit. A început aventura lui Lucescu în Rusia

Astăzi Lucescu şi-a început oficial aventura sa în Rusia : a fost prezentat ca noul antrenor al echipei Zenit Sankt petersburg,scrie agerpres.ro


"Cred că Zenit, ȚSKA Moscova și probabil Șahtior Donețk sunt cele mai puternice cluburi din Europa de Est. Sunt sigur că Zenit e și printre cele mai bune echipe din Europa. Am venit la un club foarte puternic, cu ambiții mari și o istorie bogată, tradiții, trofee, nu doar în Rusia, ci și în Europa", a declarat Mircea Lucescu, în cadrul unei conferințe de presă, ce a avut loc la Sankt Petersburg.


În continuare, el a menționat: ''Trebuie să spun acum că nu am venit aici pentru doar 2 sau 3 ani, am venit pentru mult timp, asta pentru a putea obține succese importante. Vreau să câștigăm noi titluri. Să spunem suporterilor că această grupare are un viitor bun''.


Lucescu, 70 de ani, s-a despărțit recent de Șahtior Donețk, pe care a pregătit-o începând din 2004, cucerind cu ea 8 titluri de campion al Ucrainei, 6 Cupe și 7 Supercupe naționale. De asemenea, în sezonul 2008/2009, tehnicianul român a reușit să câștige ultima ediție a Cupei UEFA cu Șahtior Donețk.
Zenit Sankt Petersburg, grupare sponsorizată de gigantul Gazprom, a încheiat acest sezon pe locul al treilea în campionatul Rusiei, sub comanda portughezului Andre Villas-Boas, care a antrenat gruparea din fosta capitală imperială începând din martie 2014.


Cu tehnicianul lusitan la cârmă, Zenit a câștigat campionatul în sezonul 2014/2015, Supercupa (2015) și Cupa Rusiei (2016).

Alte stiri din Sport

Ultima oră