TURUL FRANŢEI. Primul tricou galben pentru Van Avarmaet

06 Iul 2016 | scris de Sorin Anghel
TURUL FRANŢEI. Primul tricou galben pentru Van Avarmaet


Specialist al curselor de o zi, Greg Van Avermaet a intrat miercuri pentru prima oară în posesia tricoului galben. Victoria sa a venit în urma unui atac solitar, acesta fiind urmat în staţiunea Le Lioran, din Masivul Central, de la un alt belgian, Thomas de Gendt, de la Lotto Soudal. Podiumul a fost încheiat de polonezul Rafal Majka, de la Tinkoss. În clasamentul general, Van Avarmaet este urmat de către Julian Alaphilipp, de la Etixx – Quick Step, şi Alejandro Valverde, de la Movistar.


Cea de-a 5-a etapă a Marii Bucle a însemnat un dezastru pentru Vicenzo Nibali. Câştigătorul întrecerii din urmă cu doi ani este la 14 minute în spatele tricoului galben şi, practic, nu mai are altceva de făcut decât să abandonze.

Alberto Contador, un alt câştigător al Turului Franţei, a ieşit şi el şifonat. Pe ultima căţărare, spaniolul nu a mai putut răspunde unui atac venit din partea lui Romain Bardet şi a rămas în urma plutonului în care se aflau oameni precum Chris Froome, Nairo Quintana, Alejandro Valverde, Joaquin Rodriguez, Fabio Aru, Pierre Rolland, Daniel Martin şi Tejay van Garderen. În acest moment, spaniolul se află la un minut şi 21 de secunde în spatele marilor favoriti şi va fi nevoit să iasă la atac în munţi.


Joi va avea loc etapa a 6-a, între Arpajon-sur-Cere şi Montauban, pe o distanţă de 190,5 kilometri. Traseul cuprinde trei căţărări, un sprint intermediar, iar finalul pare o dedicaţie pentru sprinteri ca Mark Cavendish, Peter Sagan şi Marcel Kittel.

Oraşul din care se va pleca este unul de tip “rurban”, ceea ce înseamnă că este locuit atât de ţărani, cât şi de orăşeni. Recent, în localitate s-a deschis un centru cultural şi social, iar în construcţie se mai află o creşă. De asemenea, în comună va fi implementat un program prin care persoanele în vârstă să primească acasă mâncare gratuită. Oraşul Montauban, unde se va ajunge joi după-amiază, anunţă că Muzeului Ingres este în plin proces de renovare, astfel încât acest obiectiv turistic să fie unul atrăgător, modern, care să le ofere vizitatorilor informaţii în toate formele. Anual, 45.000 de turişti merg la acest muzeu

Alte stiri din Sport

Ultima oră