TURUL FRANŢEI. Victorie Kilimetrică

05 Iul 2016 | scris de Sorin Anghel
TURUL FRANŢEI. Victorie Kilimetrică

Neamţul Marcel Kittel l-a învins la limita pe Coquard, în etapa a 4-a a Marii Bucle.


Tehnologia de cel mai înalt nivel ne-a trădat. Pentru a doua zi la rând, câştigătorul de etapă din Turul Franţei a fost ales de către un juriu. Marcel Kittel, de la Etixx-QuickStep, a trecut linia de sosire cu câţiva militri înaintea lui Bryan Coquard, de la Energie Direct, şi a câştigat runda a patra. Deliberările juriului au durat cam un minut, însă pentru cei doi protagonişti ai sprintului final probabil că a durat o veşnicie.


Neamţului i-a scăpat o lacrimă în momentul în care a fost anunţat de către service-man-ul sau că a câştigat. A fost ca o eliberare pentru rutierul ce a ajuns la cea de-a 9-a victorie în Marea Buclă. Însă pentru Kittel ultima victorie data din 2014, după ce anul trecut a privit competia de la televizor.


"Mă simt foarte emoţionat. Este grozav să câştig din nou o etapă. Sunt foarte fericit. Sunt foarte mândru pentru că echipa a luptat foarte mult pentru această victorie. Lucrurile au mers greşit în primele zile, dar acum m-am liniştit pentru că am reuşit să câştig. Nu-mi vine să cred că am reuşit", a spus Kittel.
Peter Sagan a fost al treilea la Limoges, acolo unde a ajuns caravana Turului Franţei marţi, şi a rămas cu tricoul galben.

Miercuri se va desfăşura etapă a 5-a, între Limoges şi Le Lorian, pe o distanţă de 216 kilometri. Traseul va cuprinde şase căţărări, astfel că este de aşteptat ca învingătorul să vină în urma unei evadări timpurii.


Limoges, oraşul din care se va pleca, a intrat de anul trecut într-un plic proces de renovare, astfel încât centrul istoric să recapete un aer boem. Capitală a porţelanului, localitatea are o echipa de baschet cu cele mai bune rezultate din istoria sporturilor de echipa din Franţa. La Limoges s-au jucat de-a lungul vremii meciuri de Cupa Davis şi Fed Cup. Universitatea din Limoges a avut studenţi celebri precum Laurent Blanc, Marc Lievremont, Stephane Ostrowski, Emmanuel Petit, Christophe Dominici, Fabien Pelous, Olivier Dacourt, Eric Carriere sau Zinedine Zidane.


Le Lorian este o staţiune dedicată sporturilor de iarnă, aflată pe locul celui mai mare vulcan european, având cel mai mare domeniu schiabil din Europa. Suprafaţă acestui este de 2.500 km2, pornind de la 1.250 metri altitudine şi urcând până la 1.850 metri altitudine. Primii schiori au apărut în 1906, în timp ce staţiunea în sine a fost fondată în 1960 de către consiliul general Cantal. În zilele noastre, datorită mai multor campanii de investiţii, domeniul de schi Le Lioran este mândria Masivului Central. Cea mai importantă instalaţie de transpor pe cablu este un telescaun de şase locuri, denemit Le Bague. Lungimea totală a celor 44 de părţii este de 60 de kilometri. Pe lângă pistele de schi, mai există un pationoar, o pistă de sanie, un centru SPA, trasee pentru sania trasă de câini şi numeroase poteci pentru drumeţii.

Alte stiri din Sport

Ultima oră