TURUL FRANŢEI. Britanicul Cummings a intrat primul în munţi

08 Iul 2016 | scris de Sorin Anghel
TURUL FRANŢEI. Britanicul Cummings a intrat primul în munţi


Dimension Data, echipa sprinterului Mark Cavendish, a dat din nou lovitura, chiar dacă Turul Franţei a ajuns vineri în munţi. Steve Cummings a obţinut cea de-a patra victorie pentru echipa africană la ediţia din acest an a Marii Bucle. Rutierul britanic a atacat decisiv în etapă a 7-a, înainte de Col d’Aspin şi nu a mai fost ajuns de nimeni până la finalul zilei.


"Dintre toate victoriile mele, cred că această este cea mai importantă. Turul Franţei este Turul Franţei, este special. Nu aveam nevoie să câştig o etapă în acest an, dar m-am simţit mult mai bine că anul trecut. Misiunea mea aici este să-l ajut pe Mark Cavendish. Azi am fost inspirat. Mă simt genial, mă simt fantastic”, a spus Cummings la finalul zilei. Podiumul a fost completat de către Daryl Impey (Orica-BikeExchange) şi Daniel Navarro (Cofidis). Greg Van Avermaet (BMC) şi-a consolidat poziţia de lider al clasamentului general, în vreme ce plutonul favoriţilor a fost „frânat” cu un kilometru înainte de sosire din cauza unui banner.


Steve Cummings şi Greg van Avermaet au făcut parte dintr-un grup de 29 de rutieri care au agitat etapă începută la câmpie, la L’Isle-Jourdain, şi încheiată după 167,5 kilometri, în Pirinei, la Lac de Payolle. "A fost un pic ciudat, pentru că atacurile au continuat.Echipa mea a obosit, aşa că am luat totul pe cont propriu. Cred că am luat o decizie inteligenţă, iar ei m-au felicitat la finalul etapei. A fost o zi destul de bună pentru BMC”, a spus van Avermaet.

Sâmbătă este programată etapă a 8-a, de la Pau, gazdă tradiţională a Turului Franţei, până la Bagneres-de-Luchon, o altă gazdă tradiţională a Turului Franţei. Traseul se va întinde pe 184 kilometri şi îi va duce pe rutieri pe Col du Tourmalet, la 2.115 metri altitudine. Poate fi ziua în care Alberto Contador va încerca să se apropie de Froome şi Quintana în clasamentul general.

Alte stiri din Sport

Ultima oră