Ganea, pus la zid de propria conducere

19 Mar 2016 | scris de Sorin Anghel
Ganea, pus la zid de propria conducere

Venit în pauza de iarnă la FC Voluntari, antrenorul Ionel Ganea a reuşit să le redea ilfovenilor multă încredere în jocul propriu şi suporterilor din “oraşul fermecat” speranţe cu privire la salvarea de la retrogradare.


Pe când era jucător, fostul internaţional nu şi-a arătat dârzenia doar pe teren, ci şi în afara lui. Sunt déjà cunoscute în lumea fotbalului conflictele sale cu Bogdan Stelea sau Ladislau Boloni. Cel mai vizibil a fost însă cel cu arbitrul asistent Mudura, pe care l-a strâns de gât în perioada în care evolua la Timişoara.


Deşi anul trecut spunea că problemele sale de comportament au luat sfârşit după încheierea carierei de fotbalist, lucrurile nu au stat deloc aşa. În toamna, la finalul jocului dintre CS Baloteşti şi Dunărea Călăraşi, scor 1-1, tehnicianul de atunci al călărăşenilor a spart cu pumnul un geam termopan. Reacţia sa a venit ca urmare a faptului că echipa sa a fost egalată la ultima faza a meciului.


Doar cine nu a stat în preajma Ganezului se poate declara uimit de furia antrenorului de la FC Voluntari. Aseară, la finalul jocului pe care echipa sa l-a câştigat la Iaşi, cu 1-0, tehnicianul ilfovenilor a făcut din nou “spectacol”. Ganea a înjurat-o şi a ameninţat-o pe ziarista Alina Iosub, de la Look TV.


"Eu intrasem în direct cu Andrei Cristea şi aşteptam următorul invitat. Ganea, nervos, mi-a spus să-l bag în direct. Eu l-am rugat să fie civilizat, dar el m-a făcut ţărancă, ochelaristă… Nici nu pot să relatez tot, e sub orice critică ce mi-a zis. M-a ameninţat că mă da cu capul de panourile de la flash-interviuri. Apoi a vrut să mă pupe, dar eu nu mă pup cu oricine. Acum îmi da telefoane să-şi ceară scuze, dar e tardiv", a povestit Alina Iosub, reporter pentru meciurile din Moldova, la Look TV.


Astăzi, FC Voluntari a reacţionat în mod profesionist şi a comdamnat atitudinea lui Ionel Ganea printr-un comunicat de presă. "Fotbal Club Voluntari condamnă evenimentele grobiene care i-au avut în prim plan pe antrenorul echipei de fotbal Ionel Ganea şi pe reprezentanta postului de televiziune Look TV, jurnalista Alina Iosub, la finalul partidei dintre CSMS Iaşi şi FC Voluntari. Inerentele polemici trebuie să păstreze un cadru constructiv şi să fie purtate într-un dialog civilizat, indiferent dacă protagoniştii se află în faţa sau în spatele microfoanelor. Dincolo de ecranele televizoarelor, lumea sportului şi, în special, cea a fotbalului rămâne una dura şi împinsă către multe sacrificii. Astfel, interacţiunea obligatorie din punct de vedere profesional dintre oamenii de sport şi mass-media trebuie menţinută doar între barierele impuse de regulamente. Dacă dorim să atragem copiii către sport şi să le înoculăm o educaţie sănătoasă, comportamentul trivial, jignirile şi proferarea ameninţărilor trebuie puse la zid şi eliminate, indiferent cine le iniţiază. FC Voluntari îi asigura pe toţi reprezentanţii mass-media că va păstra aceleaşi relaţii deschise către dialog şi respect, că şi până acum", se arată în comunicatul grupării din Voluntari.


Ionel Ganea se apara şi spune că el a fost cel ameninţat. "Eu nu am avut nici un incident, eu doar am cerut să ne ia şi pe noi mai repede la interviuri deoarece ne grăbeam să prindem avionul. Şi ea mi-a răspuns obraznic. Eu i-am spus să aibă grijă cum vorbeşte, pentru că nu ne tragem de şireturi, nu suntem de aceeaşi vârstă. Apoi ea a continuat şi mi-a spus să vorbesc frumos, că să nu vorbesc aşa. Dar nu îi spusesem nimic urat. I-am zis că nu am cum să vorbesc frumos, pentru că eu sunt de la ţară. Dar în niciun caz nu i-am spus că o să o dau cu capul de pereţi şi tot ce a mai apărut. Apoi nu am mai înţeles ce mi-a spus ea, dar m-a sunat nevasta-mea şi mi-a zis ce a apărut la un post de televiziune. Că m-a ameninţat că dacă mă duc la Botoşani (n.r. - FC Voluntari joacă la Botoşani în etapă a IX-a) nu mai scap viu de acolo. Dar ce e cu fata asta, băi, fraţilor? Face parte dintr-un clan de interlopi, ceva? Cum să zică aşa ceva o puştoaică. Eu cred că nu e normal ca o astfel de mahalagioaică să facă parte din tagma ziariştilor", a spus Ganea.

Alte stiri din Sport

Ultima oră