Simona Halep revine pe locul 2 în clasamentul WTA

24 Apr 2015
Simona Halep revine pe locul 2 în clasamentul WTA
După ce rusoaica Maria Șarapova a fost învinsă în optimile turneului de la Stuttgart, Simona Halep va reveni luni pe locul al doilea în clasamentul WTA, potrivit site-ului oficial al circuitului profesionist feminin de tenis. Nu este prima oară când jucătoarea noastră ocupă această poziție.

Halep s-a mai aflat pe locul doi în 2014, timp de opt săptămâni, în perioada 11 august - 5 octombrie.

"Nu simt nicio presiune. Sunt mândră să aud acest lucru. Cum am mai spus, fiecare jucător de top evoluează foarte bine. Vreau doar să fiu concentrată la fiecare meci și să încerc să merg cât mai departe la fiecare turneu. Acesta este cel mai important lucru în mintea mea în acest moment", a spus românca.

Halep, principalul cap de serie rămas în cursă la Stuttgart, după eliminarea rusoaicei, va juca, azi, de la ora 15:00, (ora României), cu italianca Sara Errani, pentru un loc în semifinale.

"În acest sezon de zgură vreau să fac ceva mare la Roland Garros. Dar în primul rând vreau să joc tenis de calitate la Stuttgart, pentru că fiecare turneu este important pentru mine. De asemenea, mi-ar plăcea să joc din nou finala la Madrid. Nu depinde sută la sută de mine — depinde de tragerea la sorți, de ziua pe care o prind, pentru că totul e deschis și toată lumea joacă bine în aceste zile. Deci trebuie să fiu pregătită să fac o treabă bună", a conchis Simona Halep.

Șarapova, principala favorită și câștigătoarea ultimelor trei ediții la Stuttgart, avea nevoie să ajungă în semifinale anul acesta pentru a rămâne pe locul al doilea în ierarhia mondială. Șarapova a fost învinsă cu 2-6, 7-5, 6-1 de germanca Angelique Keber, joi seara, în optimile de finală. (V.M.)

Alte stiri din Sport

Ultima oră