Simona Halep, aclamată de mii de admiratori pe Arena Naţională. "Sunt foarte mândră că sunt româncă"

11 Iun 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Simona Halep, aclamată de mii de admiratori pe Arena Naţională. "Sunt foarte mândră că sunt româncă" Galerie foto (2)

Aproximativ 20.000 de oameni se află pe Arena Naţională, unde Simona Halep îşi prezintă trofeul câştigat la Roland Garros, scrie News.ro.

Halep a venit însoţită de primarul Capitalei, Gabriela Firea, fiind îmbrăcată în echipamentul cu care a jucat finala de la Roland Garros. Firea a fost însă huiduită de publicul care a perceput apariţia ei pe Arena Naţională alături de campioană drept o exploatare politică a momentului.

Gabriela Firea i-a înmânat acesteia cheia Municipiului Bucureşti.

Scena de la Arena Naţională a fost aşezată spre tribuna oficială, iar  la eveniment au fost prezenţi copii de la CSM Bucureşti

Spectatorii au scandat numele Simonei Halep, la eveniment fiind prezent şi Ilie Năstase. Pe scenă a urcat tatăl Simonei, care a reprezentat familia care a fost cea care a crezut în steaua Simonei şi care a făcut sacrificii pentru ca ea să răuşească. „Mulțumesc bunului D-zeu că mi-a dat un asemenea cadou”, a spus, pe scenă, Stere Halep, tatăl marii campioane.

Apoi au fost invitaţi pe scenă Ilie Năstase şi preşedintele FRT, George Cosac, moment în care Simona Halep a spus: "Ilie Năstase a câştigat două Grand Slam-uri. Sper să-mi dea din puterea lui să mai căştig şi eu unul".

"Sunt foarte mândru de Simona, şi eu am trecut prin aceeaşi situaţie, am jucat trei finale, înainte să iau un Grand Slam. O felicit pe ea şi pe părinţi, că federaţia mai puţin a ajutat-o. O felicit că a avut răbdare, pentru că acum au venit şi trandafirii, adică victoriile", a declarat Ilie Năstase.

S-a cântat imnul naţional, în interpretarea Monicăi Anghel şi a lui Marcel Pavel.

"Vă mulţumesc foarte mult că aţi venit, am vrut special să vin, să ne bucurăm pentru acest trofeu. Bucuria este foarte mare, vă mulţumesc foarte mult, nu m-am aşteptat. Sunt foarte mândră că sunt româncă, aşa cum spun mereu. Aceste performanţe sunt de aici, mereu am spus, chiar dacă vin dintr-o ţară micuţă, se poate face performanţă mare. Peste tot am parte de dumneavoastră, sunteţi un public numeros şi călduros. Acest drum a fost foarte lung, de 20 de ani am început să joc tenis, mulţumesc antrenorilor, care au pus o cărămidă la această performanţă, familiei mele. Ştim bine că nu avem un sistem dezvoltat în sport, dar mulţumesc României pentru tot ceea ce mi-a oferit şi sper să mai avem mulţi campioni. Sper s fie un început, trebuie să avem mai multă încredere în noi ca oameni, dar întâi trebuie să visezi. Nu aş vrea să mai plec de pe această scenă, vă mulţumesc, este un moment deosebit", a declarat Halep, îmbrăcată în echipamentul sportiv în care a evoluat la French Open. Ea a fost întreruptă în repetate rânduri de aplauzele şi scandările fanilor.

Liderul WTA, Simona Halep, câştigătoare la Roland Garros- Ea a sosit cu o cursă Tarom, care a ajuns la ora 16.15, şi a fost întâmpinată de ministrul Tineretului si Sportului, Ioana Bran, de preşedintele FRT, George Cosac, precum şi de ceilalţi membri ai Comitetului Director al FRT, la Salonul Oficial al Aeroportului Internaţional Henri Coandă.

Simona Halep a coborât din avion având în braţe o replică în miniatură a trofeului cucerit la Roland Garros, Cupa Suzanne Lenglen.

 

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră