Sharapova va fi audiată disciplinar în iunie. Cum a fost depistată pozitiv tenismena

03 Apr 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Sharapova va fi audiată disciplinar în iunie. Cum a fost depistată pozitiv tenismena


Fiecare jucător, bărbat sau femeie, care a făcut parte de pe tabloul de simplu a dat probe de sânge. Peste 450 de probe au fost recoltate, dacă se iau în calcul şi cele două tururi de calificări pe tabloul principal al competiţiei de la Melbourne.
Numai că sportivilor li s-au luat şi probe de urină, teste mai ieftine şi mai simple decât cele de sânge. Această testare a dus la depistarea pozitivă la meldonium a Mariei Sharapova, scrie sursa citată.
Testarea a fost realizată de compania IDTM de testări din Stockholm. Federaţia Internaţională de Tenis nu a dorit să comenteze informaţiile, dar un purtător de cuvânt a confirmat pentru Sportsmail informaţiile referitoare la testarea în masă a sportivilor în Australia.
Sharapova (28 de ani) a anunţat că a fost găsită dopată la Australian Open şi este suspendată din circuitul feminin de tenis până la finalizarea anchetei. După primele reacţii ale ITF, fostul număr unu mondial riscă o suspendare de maximum 4 ani.
Potrivit preşedintelui Federaţiei Ruse de Tenis, Şamil Tarpiscev, audierea disciplinară a Mariei va avea loc în luna iunie, scrie rador.ro.
Preşedintele Federaţiei Ruse de Tenis a adăugat că se află continuu în legătură cu sportiva, care continuă să se antreneze.
Şarapova ar putea să primească o interdicţie de participare la concursuri pentru patru ani, însă dacă va reuşi să dovedească faptul că medicamentele administrate nu au fost luate cu intenţie şi nici cu scopul îmbunătăţirii performanţelor sportive, pedeapsa poate fi mai mică. Sportiva se apără, precizând că foloseşte de ani de zile medicamentul care conţine meldonium din motive de sănătate şi nu a ştiut că de la 1 ianuarie se află pe lista medicamentelor interzise.

Alte stiri din Sport

Ultima oră