Şansa Barcelonei:ca italienii să creadă că nu pot pierde la patru goluri diferenţă

12 Apr 2017 | scris de Radu Popescu
Şansa Barcelonei:ca italienii să creadă că nu pot pierde la patru goluri diferenţă

Continuă exerciţiile de umilinţă ale Barcelonei: a pierdut cu 0-3 meciul cu Juventus. Totuşi faţă de înfrîngerea de la Paris cu PSG e un progres:a luat cu un gol mai puţin.

Aşa că problema care se pune acum este dacă remontada din meciul cu PSG se va repeta şi cu italienii. Într-adevăr, Juventus este cu mult peste echipa franceză, mai dedicată şi cu un devotament exemplar. E totuşi o echipă italiană, cu o ştiinţă a închiderii jocului şi a conservării unui rezultat.

Aseară a impresionat prin disciplina tactică şi o extraordinară risipă de energie. Barcelona nu a jucat rău,trei mari ocazii-prin Iniesta şi Luis Suarez-dar nu a avut acel ştaif sclipitor al jocului,exact ce i-a făcut puternici în ultimii 10 ani.

Şi-apoi,altă dată, ocaziile pe care le-a avut aseară echipa catalană altă dată se transformau în goluri.

E clar că Barcelona trece printr-un moment de răscruce şi nimeni nu se îndoieşte că echipa are nevoie de jucători noi dar şi de un nou suflu la nivel tactic.

Asta nu înseamnă că săptămîna viitoare nu poate obţine o nouă remontadă de povestit urmaşilor. E nevoie ca echipa să creadă că poate. Şi mai are nevoie de o şansă: ca Juventus să creadă că nu poate pierde la patru goluri diferenţă. PSG a a fost eliminată deoarece jucătorii săi erau convinşi că echipa catalana îi poate bate la scor.

Acum e nevoie ca italienii să fie convinşi că nu pot fi bătuţi pe Camp Nou...

Alte stiri din Sport

Ultima oră