Sampaoli, chemat să salveze fotbalul argentinian. Cu acordul lui Messi, evident...

07 Apr 2017 | scris de Radu Popescu
Sampaoli, chemat să salveze fotbalul argentinian. Cu acordul lui Messi, evident...

 

Agitaţie mare în Argentina:echipa naţionala de fotbal, aflată în pericol de a pierde calificarea la Cupa Mondială,are nevoie de un nou antrenor. Iar cel vizat este Jorge Sampaoli, actualul antrenor al celor de la Sevilla. De altfel, argentinianul este extrem de curtat. Olanda,departe de gloria de altădată, l-ar vrea ca selecţioner,ceea ce ar fi o premieră experiment:un latin la o echipă cu reflexe de fotbal robotizat,atît de eficace,pe vremuri. Mai e şi Qatar care ia propus să preia naţionala,alături de Xavi şi un munte de bani.

Au mai fost şi discuţii privind preluarea Barcelonei dar şefii catalani l-ar vrea pe Unzue,secundul lui Enrique, tehnician mai familiarizat cu tabieturile clubului dar şi mult mai ieftin.

Sampaoli ezită în faţa acestor oportunităţi pentru că visul lui este să antreneze naţionala . S-ar întoarce la Buenos Aires într-un moment disperat pentru fotbalul argentinian şi ar avea şansa, cu Messi în formă dar şi ceva noroc,să facă din Argentina o campioană mondială. Iar fanii ar uita că Sampaoli este cel care,în calitate de selecţioner al celor din Chile, a învins echipa lui Messi,chiar în finala Copa America-momentul ultra-mediatizat în care starul Barcelonei a anunţat că se retrage.

 

De aceea este aşteptat să vină în Spania Claudio Tapia,noul preşedinte al Federaţiei Argentiniene ,pentru a nrgocia cu Sampaoli. Dar mai întîi va merge la Barcelona pentru a discuta cu Messi.

Că fără Messi,nimic nu se poate...

Alte stiri din Sport

Ultima oră