UPDATE. Rogers Cup Toronto: Simona Halep, învinsă în semifinale de Elina Svitolina

12 Aug 2017 | scris de Magda Marincovici
UPDATE. Rogers Cup Toronto: Simona Halep, învinsă în semifinale de Elina Svitolina

Simona Halep, numărul doi mondial, a fost învinsă de ucraineanca Elina Svitolina cu un scor categoric, 6-1, 6-1, sâmbătă, în semifinalele turneului WTA de la Toronto, dotat cu premii totale de 2.434.389 dolari.

Halep (25 ani) a făcut cel mai slab joc al ei din ultimii ani și a cedat în doar 56 de minute în fața Elinei Svitolina (22 ani, 5 WTA).  Jucătoarea româncă nu a mai fost învinsă așa categoric de patru ani, din martie 2013, când Sara Errani o învingea cu 6-1, 6-0 în turul al treilea la Miami. 

"Am jucat în semifinale, nu este atât de rău. Este un turneu mare. Am jucat foarte bine în această dimineaţă, în sferturi. Acest meci din semifinale îl voi uita foarte repede, cu siguranţă. Trebuie să merg înainte. Am multe turnee de jucat. Uneori se mai întâmplă şi asta, a fost una din zilele mele proaste", a spus Halep, potrivit News.ro.

Ea a încercat să justifice eşecul din semifinale. "Nu ştiu din ce cauză, aşa a fost, nu am explicaţii, o să mă gândesc mult mai bine, câteva zile, să văd ce a fost. Pur şi simplu nu am simţit ritmul de niciun fel, nu cred că am putut să mă concentrez. De la început mi-am dat seama că e foarte greu să-mi găsesc ritmul din moment ce am văzut că greşesc atâtea mingi. N-am cedat, însă după câteva game-uri din setul 2 speranţa şi încrederea au scăzut. O semifinală la un turneu mare e un lucru pozitiv, însă acum îmi e greu să gândesc aşa", a declarat Simona Halep, conform Digi Sport.

**********************************************************

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-2, pe Caroline Garcia (Franța), locul 21 WTA, calificându-se în semifinalele Rogers Cup.

Simona Halep este deţinătoarea trofeului la Rogers Cup, competiţie de categorie Premier 5, după victoria de anul trecut, în finala de la Montreal. 
În semifinale, Simona Halep se întâlnește cu ucraineanca Elina Svitolina. 

Jucătoarea din Ucraina (22 ani, 5 WTA) a învins-o pe spaniola Garbine Muguruza (23 ani, 4 WTA), cu 4-6, 6-4, 6-3: primul set s-a jucat vineri, meciul fiind întrerupt de ploaie. 

Simona Halep este în formă și se simte bine pentru că, în Canada, are mulți susținători. ”Îmi place să joc în Canada, pentru că mereu am suporteri alături de mine”. Succes Simona!

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră