Prima victorie în Fed Cup: Simona Halep o învinge pe Heather Watson (6-4, 6-1)

22 Apr 2017 | scris de Magda Marincovici
Prima victorie în Fed Cup: Simona Halep o învinge pe Heather Watson (6-4, 6-1)

Simona Halep a învins-o, cu 6-4, 6-1, pe Heather Watson, sâmbătă, la Tenis Club IDU din Mamaia, în primul meci dintre echipele de tenis ale României și Marii Britanii din barajul pentru Grupa Mondială II a Fed Cup. Simona a început cu break la Mamaia, recuperat apoi de Watson, care a trecut în avantaj. Britanica a condus cu 3-2 și 4-3, dar Halep a egalat de fiecare dată, reușind un break spectaculos la zero, într-un moment decisiv al meciului, iar apoi a încheiat setul cu 6-4, în 44 de minute.  Al doilea set a aparținut Simonei:  a pierdut primul ghem, dar s-a impus categoric în următoarele șase, în 25 de minute (6-1).

Urmează al doilea meci de simplu între Sorana Cîrstea (27 ani, 62 WTA) și Johanna Konta (25 ani, 7 WTA), la primul lor meci direct. 
Din cauza unei contracturi musculare, Irina Camelia Begu nu poate juca meciul de simplu de sâmbătă cu Johanna Konta, fiind înlocuită de Sorana Cîrstea.

România țintește menținerea în al doilea eșalon valoric al Fed Cup, după ce a fost învinsă de Belgia cu scorul de 3-1, în februarie, la București, în primul tur al Grupei Mondiale II.

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră