Pentru Daum, noi, suporterii, ar trebui să ne cerem scuze pentru ratarea calificării!

05 Sep 2017
Pentru Daum, noi, suporterii, ar trebui să ne cerem scuze pentru ratarea calificării!

Naționala României s-a exprimat în teren la fel de incoerent precum o face și antrenorul ei, Cristoph Daum, la interviurile de la finalul meciurilor. Nimeni n-avea pretenția ca distinsul antrenor german să aibă elocință sau oratorie, deși îți pui întrebarea cum s-a făcut înțeles de jucători, dar măcar să fie realist, dacă nu, ceea ce ar fi trebuit să-l propună pentru ocuparea funcției - profesionist.

"Am avut câteva faze bune de-a lungul meciului, am văzut progres, am fost foarte motivați, dar nu ne-am putut crea ocazii de gol. Fiecare meci a fost important, dar cred că am pierdut calificarea încă de la primul, când am avut probleme. Am văzut că echipa trebuie schimbată, că avem nevoie de jucători tineri. Am început să aduc jucători noi, dar nu s-au adaptat atât de rapid.

Sunt foarte fericit în urma acestei experiențe, contractul meu se termină în cazul în care echipa nu se califică la Campionatul Mondial, dar mă voi sfătui cu conducerea federației și vom lua o decizie comună. Am venit cu foarte multe propuneri despre ceea ce trebuie făcut, dar va lua ceva timp.

Demisia? E o întrebare pe care mi-o puneți de 8-9 luni încoace. Nu e ceva nou, dar nu am un răspuns pe care să-l scot din buzunar, Nu doresc să iau o decizie influențată de emoție, dar mă voi gândi. Nimeni nu este vinovat de ratarea acestei calificări, trebuie să învățăm din greșeli și să devenim mai buni, nu să dăm vina pe cineva.

Împărtășesc dezamăgirea alături de fanii români și sunt extrem de supărat că nu le-am putut oferi o calificare", a declarat Daum la finalul partidei cu Muntenegru.

E un fel de-a spune că a declarat, logica celui care a transcris vorbele sale intervenind în dese ocazii pentru a prezenta o formă de exprimare coerentă.

Daum s-a agățat de ideea reconstrucției echipei naționale și ne-o tot scoate în față la fiecare meci. Da, el spune că trebuie să învățăm din greșeli,și greșeala cea mai mare pe care am făcut-o e chiar numirea sa în funcția de selecționer. Și dacă asta l-ar face să plece mai devreme, da, noi suporterii ar trebui să fim de acord și să ne asumăm ratarea acestei calificări.

Și de ce-ar trebui să plece Daum? Pentru simplu fapt că un meci al naționalei a devenit mai plictisitor de urmărit chiar și decât discursul unui politician în campanie electorală!

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră