Nadia îi ia apărarea Simonei Halep - Va ajunge numărul 1 în propriii termeni, nu după previziunile cuiva

26 Aug 2017
Nadia îi ia apărarea Simonei Halep - Va ajunge numărul 1 în propriii termeni, nu după previziunile cuiva

A ratat de trei ori șansa de a deveni lider mondial în tenisul feminin, mulți îi reproșează acest lucru, dar Simona Halep are parte de susținerea primei gimnaste de 10 din istorie, Nadia Comăneci.

"Va ajunge numărul 1 în propriii termeni, nu după previziunile cuiva. A ajuns numărul 2 pornind de la locul 150 şi a câştigat multe turnee. În cele din urmă, va ajunge acolo. Va câştiga un Grand Slam şi va fi numărul 1. Apoi vor fi întrebări dacă va putea să o facă din nou", a declarat Nadia pentru New York Post.

"Datorită succesului ei, mulţi copii vor să joace tenis în România. Este extraordinar pentru România şi sunt convinsă că va fi în curând numărul 1", a adăugat Nadia.

Nadia a răspuns astfel public unui comentariu făcut despre parcursul din acest an al Simonei, făcut de fosta jucătoare de tenis Chris Evert

"Simona a fost puţin dezamăgitoare în această vară. A avut acel avantaj în finala de la Roland Garros şi a lăsat trofeul să-i scape din mână, cu siguranţă. Singurul lucru care mă dezamăgeşte la ea este capacitatea de a lupta. Pare pur şi simplu că nu luptă în meciurile mari din ultima perioadă, iar lucrul acesta se întâmplă şi în trecut. Până nu-şi va recăpăta spiritul de luptătoare, nu va câştiga un Grand Slam şi nici nu va ajunge pe primul loc în clasamentul WTA. Dacă nu schimbă acest lucru (atitudinea - N.R.) nu se va întâmpla nimic cu ea", a declarat Chris Evert.

Nadia va sosi la New York, pentru a promova documentarul "Winning", în care este protagonistă alături de alte nume mari ale sportului, precum Martina Navratilova, Edwin Moses, Jack Nicklaus şi Esther Vergeer.

Ea va profita, însă, de prezenţa la New York şi o va susţine pe Halep la US Open, ultimul Grand Slam al anului, acolo unde Simona va avea un meci extrem de dificil în care o va înfrunta,  pe Maria Sharapova, într-o reeditare a finalei de la Roland Garros din 2014, când rusoaica s-a impus în trei seturi.

Nadia Comăneci a evitat să comenteze rezultatul tragerii la sorţi, dar a precizat că este nerăbdătoare să o revadă pe Simona Halep, cu care are o relaţie foarte bună.

"Să socializăm şi să fim împreună înseamnă mult pentru amândouă. Nu mă pot băga în pregătirea ei tehnică, dar cred că, ţinând cont de experienţa mea în gimnastică, ai nevoie de multă încredere în tine tot timpul şi de tone de repetiţii ca să fii la cel mai înalt nivel.

La fel ca în tenis, capeţi încredere dacă repeţi mult în gimnastică. Încrederea îţi oferă consistenţă, iar consistenţa îţi dă încrederea că poţi face asta în fiecare zi", a spus Nadia Comăneci.


 

Alte stiri din Sport

Ultima oră