Mobilizare pe Facebook. Surpriză pentru Nadia Comăneci, la 40 de ani de la primul 10 din istoria JO

21 Iul 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Mobilizare pe Facebook. Surpriză pentru Nadia Comăneci, la 40 de ani de la primul 10 din istoria JO


O postare în pagina de Facebook, care anunţa că este mare nevoie de sprijinul comunităţii, pentru găsirea unui pasager care pleacă joi dimineaţă, cu KLM, de la Bucureşti la Montreal, via Amsterdam, a dat roade.
De ce era nevoie de pasager? Pentru a ajuta ca Nadiei Comăneci, regina de la Montreal, cum a fost ea supranumită, să îi parvină trei tricouri România10 create împrenă cu Perfect 10 Studio, pentru aniversarea celor 40 de ani de la obţinerea primului 10 din istoria Jocurilor Olimpice, alături de o ie, toate înfăşurate în drapelul României.
„La 21 iulie, la Montreal, Nadia va fi sărbătorită printr-o ceremonie specială în cadrul Jeux du Québec, exact în locul unde în 1976, la Olimpiada de la Montreal, cea mai iubită româncă din lume a reuşit să învingă imposibilul şi să atingă perfecţiunea. Sunt aşteptaţi peste 20.000 de spectatori, iar noi ne dorim să îi fim alături simbolic prin acest cadou omagial. Nadia este inspiraţia, mândria şi motivaţia noastră!”, se arăta în postarea de la Facebook.
În numai trei ore, cu o mobilizare exemplară pe reţeaua de socializare, a fost găsit un pasager care joi dimineaţă a plecat spre Montreal.

„Cu multă emoţie şi mai ales recunoştinţă vă anunţăm că tricourile şi ia românească vor fi alături de Nadia Comaneci la ceremonia din seara aceasta. Îi mulţumim domnului Iulian Ionescu pentru că a dat o mână de ajutor şi a înţeles că este o situaţie specială. Mulţumim La Blouse Roumaine pentru ideea minunată şi mulţumim pentru încrederea fiecăruia dintre cei ce ne urmăresc! Pozele sunt de astăzi de la ora 5 de dimineaţa, din aeroportul Henri Coandă, înainte de plecarea spre Canada, via Amsterdam”, arată o nouă postare pe Facebook.
Nadia Comăneci a aflat de iniţiativă şi a postat mulţumiri în pagina de Facebook care anunţa mobilizarea. „Abia aştept să le port. Cu mândrie”, a scris Nadia.
Răspunsul pentru Nadia a venit imediat:”Mulţumim că de 40 de ani aduceţi zilnic un plus de imagine pentru România! Oriunde am călătorit în această lume, oamenii ne-au amintit de Nadia Comăneci”.

Nadia Comăneci, cea mai cunoscută sportivă din istoria României, sărbătorește luni patru decenii de la prima notă de 10 din istoria gimnasticii artistice, primită în timpul Jocurilor Olimpice de vară de la Montreal (Canada).

Atunci, la Montreal, Nadia a devenit prima gimnastă din istoria olimpiadei care a primit nota perfecțiunii, 10.0, pentru evoluția sa la paralele. Ea a devenit și cea mai tânără medaliată cu aur din istoria Olimpiadei.
Potrivit unui sondaj INSCOP, Nadia Comăneci este „personalitatea sportivă cea mai apreciată de români”, urmată de Simona Halep și de Gheorghe Hagi.
Nadia se situează în fruntea topului cu un procentaj de 95,5%. Urmează Simona Halep, care întrunește aprecierea a 93,8% dintre respondenți (70,3% declarând că au o părere foarte bună despre tenismenă), iar pe poziția a treia se situează Gheorghe Hagi, cu 90,8% aprecieri foarte bune și bune (63% dintre respondenți au indicat că au o părere foarte bună).
Despre nota de 10 din 1976 mai trebuie spus că, fiind obținută pentru prima oară în istoria acestui sport, nici măcar tabela electronică de afișaj nu era pregătită pentru o astfel de performanță.
În condițiile în care oficialii nu se așteptau ca vreo gimnastă să atingă perfecțiunea, tabela electronică instalată în arena de la Montreal nu avea spațiul necesar pentru a cuprinde toate cele patru cifre care să ilustreze nota perfectă, contribuind astfel la amplificarea emoțiilor micuței campioane române.
Nadia Comăneci a obținut, de altfel, la respectiva ediție a Jocurilor Olimpice, de șapte ori scorul perfect, câștigând trei medalii de aur (la individual compus, bârnă și paralele), o medalie de argint (pe echipe) și una de bronz (la sol), reamintește agerpres.ro.
”De fiecare dată când există un zero în aniversare, este ceva tot mai mare. Au fost 10, apoi 20, apoi 30 iar acum 40 de ani, par multe cifre. Este ca și cum jumătate din viața ta a și trecut”, a declarat Nadia într-un interviu telefonic acordat agenției Reuters.
”Însă atunci când realizezi că au trecut 40 de ani de când s-a întâmplat, parcă te întrebi: 'O Doamne, chiar așa?'. Pentru că este a 40-a aniversare, mă simt ca și cum aș sărbători pe tot parcursul anului. Toată lumea pe care am întâlnit-o în acest an vrea să vorbească despre asta”, a adăugat Nadia, aflată într-o scurtă vacanță în California, alături de familia sa.
Celebrarea performanței de acum patru decenii va continua pentru Nadia Comăneci și în următoarele săptămâni, fosta gimnastă română fiind invitată pe 21 iulie, la Montreal, unde fiul său în vârstă de 10 ani, Dylan, va avea șansa să vadă pentru prima oară Stadionul Olimpic în care este gravat numele mamei sale.
Următoarea escală a Nadiei va fi la Rio, pentru Jocurile Olimpice 2016, programate între 5 și 21 august.

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră