Messi şi Che Guevara. Scurtă şi modestă observaţie...

03 Iul 2017 | scris de Radu Popescu
Messi şi Che Guevara. Scurtă şi modestă observaţie...

În 1994,când avea doar 7 ani, Messi îşi implora bunica, Celia pe nume, să-l ducă la antrenamentele echipei de pitici a clubului Newells Old Boys din oraşul argentinian Rosario. Cum bunica era convinsă că nepoţelul ei va ajunge un mare jucător nu numai că-l însoţea pe micuţ dar insista pe lîngă antrenor să-l introducă pe Leo în echipă. Pînă la urmă,acesta a cedat şi a observat cu uimire că băieţelul de 7 ani are un control uimitor al balonului şi înscrie multe goluri. De atunci, nepotul bunicii Celia intra în meciurile de pregătire devenind o mică celebritate. Iar de pe margine, bunica Celia striga din toate puterile:”Daţi-i mingea lu ăla micu,el e cu golurile”.

O intuiţie perfectă-în cariera sa,pe lîngă ale calităţi,parca magice, Messi se dovedeşte a fi întotdeauna ăla micu,cel cu golurile.

Bunica Celia a murit cînd Messi avea 10 ani,dar fotbalistul Barcelonei nu a uitat-o niciodată - a fost primul lui fan De aceea , de cîte ori înscrie, Messi ridică mîinile către cer, ca şi cum i-ar spune bunicii că şi acest gol îi este dedicat.

Dar, revenind în acei ani, mai trebuie spus că după fiecare antrenament Messi se întorcea acasă trecînd prin Piaţa Che Guevara. , dominată de o statuie a faimosului revoluţionar. Şi asta deoarece, e bine de spus, Ernesto Che Guevara s-a născut în Rosario iar oraşul se mîndreşte cu acest lucru.

Şi ce legătură există între revoluţionarul Che şi fotbalistul Messi? Niciuna...poate doar faptul că amîndoi au bătut recorduri la vînzarea de tricouri.

E şi acesta un mod de a vedea istoria...

 

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră