Messi scapă:plăteşte 400 de euro pentru fiecare zi de închisoare

23 Iun 2017 | scris de Radu Popescu
Messi scapă:plăteşte 400 de euro pentru fiecare zi de închisoare

Procuratura spaniolă a acceptat înlocuirea cu o amendă de 255.000 euro a condamnării la 21 de luni de închisoare, dictată împotriva starului argentinian Lionel Messi, pentru o fraudă fiscală de 4,1 milioane euro, informează agenția EFE,scrie agerpres.ro.

 

După ce Curtea Supremă a confirmat, luna trecută, condamnarea pentru fraudă fiscală a fotbalistului, Tribunalul din Barcelona trebuia să pună în executare sentința și să decidă dacă va dicta o amendă în locul pedepsei cu închisoarea sau, în mod alternativ, dacă va suspenda intrarea în închisoare a jucătorului, ținând cont că Messi nu are antecedente penale și nu a primit o condamnare mai mare de doi ani, așa cum solicitaseră anterior apărătorii acestuia.

Conform unor surse judiciare, Procuratura s-a arătat favorabilă suspendării pedepsei cu închisoarea primită de Messi și tatăl său, Jose, într-un document depus joi la secția a opta a Tribunalului din Barcelona, care l-a judecat pe atacantul naționalei Argentinei și al echipei FC Barcelona pentru o fraudă comisă în perioada 2007-2009.

În schimbul pedepsei cu închisoarea, Messi a fost obligat să plătească cota maximă de 400 de euro pe zi pentru pentru cele 21 de luni de închisoare, respectiv 255.000 euro, în timp ce tatăl său, condamnat la 15 luni de închisoare, va achita 188.000 de euro.

Lionel și Jose Messi au fost acuzați că au ascuns de fiscul spaniol suma de 4,1 milioane euro, provenind din drepturile de imagine ale jucătorului, din anii 2007, 2008 și 2009, prin intermediul unor societăți interpuse.

Pe lângă condamnările la închisoare, Curtea Supremă i-a obligat pe Messi la plata unei amenzi de 2 milioane euro, în timp ce tatăl jucătorului a achitat la rândul său o amendă de 1.395.000 euro.

Justiția spaniolă se ocupă în prezent de cealaltă mare vedetă din Primera Division, portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid) acuzat ca a ascuns de fisc suma de 14,7 milioane de euro.

Alte stiri din Sport

Ultima oră