Kaiacistele românce, din nou pe podium. Petronela Roxana Borha și Elena Meroniac - argint la CE de kaiac-canoe de la Racice

03 Mai 2015
Kaiacistele românce, din nou pe podium. Petronela Roxana Borha și Elena Meroniac - argint la CE de kaiac-canoe de la Racice
Kaiacistele românce Petronela Roxana Borha și Elena Meroniac au reușit din nou să urce pe podium, duminică dimineața, la CE de kaiac-canoe de la Racice (Cehia), de data aceasta pe treapta a doua, cucerind medalia de argint în cursa de kaiac-2 pe distanța de 500 m.
 
Proba a fost deosebit de disputată, sportivele românce având o comportare constantă, care le-a permis să-și păstreze locul 2 preluat încă din start și menținut și la jumătatea distanței, la 250 m. În cele din urmă, medalia de aur a fost câștigată de Polonia (Karolina Naja, Beata Mikolajczyk), cronometrată în 1'45"524/1000, România a sosit cu 440 miimi mai târziu, în timp ce medalia de bronz a fost obținută de Serbia (Milica Starovic, Dalma Ruzicic), la 648 miimi de învingătoare.
 
În cursa de canoe-2 500 m, românii Liviu Dumitrescu și Victor Mihalachi au pierdut medalia de bronz la fotofinish, ocupând în cele din urmă locul 4, titlul fiind adjudecat de Rusia. În prima finală a zilei cu participare românească, ambarcațiunea de kaiac-4 a țării noastre (Daniel Burciu, Petruș Gavrilă, Alin Anton, Cătălin Turceag) s-a clasat pe locul 9 în cursa de 1.000 m, titlul revenind Cehiei.
 
De asemenea, tot cu locul 9 au încheiat finala și dublul kaiac masculin pe 500 m, alcătuit din Daniel Burciu și Petruș Gavrilă, medalia de aur revenind Germaniei.
 
Înaintea ultimei sesiuni de finale, duminică după-amiază, România se prezintă cu un palmares la această ediție de 1 medalie de aur și 3 de argint, alte trofee putând fi cucerite de ultimele 3 ambarcațiuni care concurează în finale: Liviu Dumitrescu-Victor Mihalachi (canoe-2 200 m), kaiac-1 5.000 m (Florentina Caminescu) și canoe-1 5.000 m (Iosif Chirilă). (Agerpres)

Alte stiri din Sport

Ultima oră