Cine îi poate lua locul lui Iordănescu la națională. Variantele lui Adrian Mutu

01 Iul 2016 | scris de Veronica Micu
Cine îi poate lua locul lui Iordănescu la națională. Variantele lui Adrian Mutu

"Briliantul", care s-a retras din fotbal în primăvară, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre discuţiile pe care le-a avut cu Anghel Iordănescu la revenirea în Liga 1, dar şi despre sentimentul pe care l-a avut când a renunţat la cariera de jucător.

"Nu mi-a fost greu să iau decizia, am simţit pe propria piele că nu mai am motivația de a mai continua și de aceea am renunțat. Am crezut că la Tg. Mureș voi găsi motivația necesară pentru a prinde lotul de la Euro, dar nu a fost așa.

Am găsit și o echipă aflată într-o degringoladă totală, cu jucători neplătiți după care încet-încet am început să fac antrenorat, mi-a plăcut și asta a fost.

Anghel Iordănescu mi-a spus că dacă pot demonstra că pot juca 25-30 de minute la Euro mă va lua. Am fost doar de două ori rezervă la naţională, pe vremea cu Loți Boloni, dar nu din rațiuni tactice, ci de disciplină. Așa că aș fi acceptat să fiu rezervă la Euro, dacă aș fi găsit motivația", a spus Mutu la emisiunea DigiSport Matinal.

Mutu: Mircea Rednic este soluţia cea mai bună pentru echipa naţională

"Briliantul" nu crede că Ladislau Boloni este o variantă viabilă pentru a-l înlocui pe Iordănescu la națională, fiind de părere că Mircea Rednic este soluţia cea mai bună pentru acest post.

"Nu cred că o să vină niciodată Prandelli la naţionala României. Sunt de acord să luăm un antrenor străin dacă îl luăm pe Van Gaal sau alt antrenor valoros. Dar noi nu suntem capabili să dăm 2-3 milioane de euro pe an salariu unui selecţioner.

Plus că nici asta nu garantează rezultate, uitaţi-vă ce a făcut Capello la naţionala Rusiei, a fost un eşec. Nu cred că e bine să vină un antrenor străin fără nume, care să nu ştie nimic despre fotbalul românesc.

Pe Olăroiu îl înţeleg, câştigă foarte mulţi bani, plus că nu pare a fi o strategie clară la Federaţie (n.r. - Federaţia Română de Fotbal) în privinţa naţionalei.

Dan Petrescu, o altă soluţie foarte bună zic eu, e de asemenea sub contract şi nu poate să vină. Mircea Rednic mi se pare cel mai indicat la ora actuală, vine după un an foarte bun la Dinamo, cu rezultate, nu trebuie să-l placi pe Mircea Rednic sau să fie în graţiile Federaţiei, rezultatele îl recomandă. Rednic a antrenat şi afară, a fost un mare fotbalist şi are altă mentalitate.

Noi suntem o echipă care nu mai e nici la nivelul B în lume, ci la nivelul C, trebuie să reconstruim şi să revenim acolo în vârf. Rednic a arătat la Dinamo că poate avea abordarea corectă.

Cu tot respectul pentru Loţi Boloni, ne-am întoarce în timp, cum am făcut şi cu Anghel Iordănescu. Nea Puiu nu mai antrenase de foarte mulţi ani, se retrăsese. Plus că Boloni a mai fost selecţioner şi nu cred că a fost o experienţă bună pentru naţională, nu au fost rezultate", a conchis Adrian Mutu.

Alte stiri din Sport

Ultima oră