Începe demolarea stadionului Ghencea. Jucători de legendă ai clubului Steaua, pentru ultima oară pe stadion

28 Aug 2018
Începe demolarea stadionului Ghencea. Jucători de legendă ai clubului Steaua, pentru ultima oară pe stadion

Iată că a sosit şi ultima zi din existenţa Stadioului Ghencea, căci demolarea lui începe oficial. Până în martie 2020 trebuie ca în locul său să se ridice o nouă construcţie. Comandantul Clubului Sportiv al Armatei, Cristian Petrea, a declarat că demolarea efectivă a început la 20 august, prin excavarea pământului de sub una dintre peluze.

"Data oficială a începerii demolării este 20 august, atunci a fost dat ordinul de către Compania Naţională de Investiţii. Iar demolarea trebuie să dureze 3 luni, deci totul va fi jos pe 20 noiembrie. Sâmbătă stadionul va fi deschis între orele 10 şi 16 pentru ca suporterii să îşi ia rămas bun de la acest stadion încărcat de istorie", a spus Petrea, citat de agerpres.ro.

Lucrările vor demara în martie 2019 şi vor fi gata la începutul lui 2020 (martie), an în care Capitala va organiza patru meciuri din cadrul Campionatului European de Fotbal, una dintre gazde fiind stadionul din Ghencea. Capacitatea arenei va fi de 30.500 de locuri. Valoarea estimată, care include TVA, taxe, avize precum şi costul demolării, conform studiului fezabilitate, este de 301.771.470 lei inclusiv TVA (64.877.557 euro), scrie mediafax.ro.

O noutate o reprezintă locul unde va fi amplasat stadionul, care va fi mutat spre bulevard, astfel încât în spate, unde e actuala tabelă electronică, să fie mai mare spaţiul pentru evacuarea spectatorilor. De asemenea, în acel loc se va construi şi un stadion de atletism, mai scrie sursa citată.

Jucători de legendă ai clubului de fotbal Steaua au păşit, marţi, pentru ultima oară pe gazonul stadionului din Bulevardul Ghencea înaintea demolării acestuia în vederea EURO 2020, în cadrul unui eveniment organizat de Clubul Sportiv al Armatei, scrie agerpres.ro.

Au fost prezenţi componenţi ai echipei care câştiga Cupa Campionilor Europeni, Miodrag Belodedici, Marius Lăcătuş, Gabi Balint, Adrian Bumbescu, Anghel Iordănescu, dar şi reprezentanţi ai formaţiei care atingea faza semifinalelor Cupei UEFA în 2006, Mirel Rădoi, George Ogăraru şi Adrian Neaga. Aceştia au acordat autografe şi s-au fotografiat cu cei aproximativ 70 de suporteri stelişti, iar la final au primit din partea CSA Steaua câte o mostră din gazonul stadionului pe care au jucat.

Pe teren a avut loc un meci demonstrativ între echipele de juniori ale clubului Steaua, folosindu-se mingea oficială a Campionatului European din 2020.

"Aici s-au scris cele mai mari performanţe ale echipei Steaua şi ale echipei naţionale a României. Cu ani în urmă am păşit pentru prima dată aici, în acest complex. Aveam 11 ani, la vremea respectivă erau doar două terenuri de fotbal şi un câmp imens. Cu timpul totul s-a transformat şi aveam acest stadion modern, la vremea aceea. Aveam o bază sportivă, care mai târziu s-a transformat în complexul pe care îl ştiţi cu toţii. Aici s-a scris o parte din istoria fotbalului românesc. Aici au adus performanţe Lăcătuş, Iovan, Tudorel Stoica, Piţurcă, Boloni. Aici au jucat o parte din marii noştri jucători români, chiar şi adversari: Mircea Lucescu, Cornel Dinu. Pot spune că undeva aici a fost şi casa mea. De la 11 ani mi-am petrecut până târziu o mare parte din cariera mea, din viaţa mea sportivă. Este greu să vorbesc despre stadionul Steaua, aici unde şi echipa naţională a avut o bună bucată de vreme domiciliul. Aici s-a scris istorie şi s-au obţinut cele mai importante calificări, fie că era Steaua sau echipa naţională", a declarat Anghel Iordănescu, prezent pe stadionul din Ghencea, scrie mediafax.ro.

 

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră