Ilie Năstase, interzis la Wimblendon: Înseamnă că sunt cretini, pe româneşte...

03 Mai 2017
Ilie Năstase, interzis la Wimblendon: Înseamnă că sunt cretini, pe româneşte...

Preşedintele turneului de la Wimbledon a anunţat că Ilie Năstase nu va mai primi anul acesta invitaţie în Loja Regală. Românul ar putea fi suspendat şi oprit la porţile complexului londonez, după incidentul  pe care l-a produs în timpul unui meci desfășurat în cadrul întâlnirii în Fed Cup dintre România și Marea Britanie.

"Dar să trăiesc am voie? Am voie să mă duc la Londra, să intru în oraş, pe străzi? Să îi întrebaţi asta! Nici în Anglia poate că nu am voie să merg. Ce am făcut? Am omorât vreun om? Eu am o problemă cu ITF-ul (Federaţia Internaţională de Tenis). Până nu dă o decizie clară ITF-ul, Wimbledon-ul nu are de ce să aibă ceva cu mine. Luaţi-o cum vreţi, ca pe o răzbunare... nu prea mă mai interesează. Eu atâta ştiu şi ar trebui să îi întrebaţi pe ei: în '73, când n-a vrut să joace nimeni la Wimbledon şi eu am jucat - nu contează? La asta nu se gândesc? Dar dacă ei sunt atât de minusculi la minte, eu nu am ce să le fac. Ce legătură are Wimbledon-ul cu ceea ce am spus eu despre Serena şi cu meciul din România? Dacă făceam prost la Wimbledon, înţelegeam să fiu suspendat. Dar aşa, nu înţeleg", a reacționat Ilie Năstase, într-o declarație pentru ProSport.

Năstase susţine că decizia celor de la Wimbledon a fost luată doar pentru că Federaţia Internaţională de Tenis este formată în majoritate din britanici.

"Să înţelegem că Federaţia Engleză este egal cu Federaţia Internaţională de Tenis? Eu cam asta înţeleg. Nu pricep ce are Wimbledon-ul cu mine. Poate ITF-ul nu mă pedepseşte. Eu nu îi voi contacta pe cei de la Wimbledon, pentru că nu mă interesează. Eu am jucat de o mie de ori pe Centralul de la Wimbledon, am fost de o mie de ori la meciuri şi dacă la 71 de ani... ei consideră că este normal să nu lase o persoană să se uite la nişte meciuri de tenis, este problema lor. Înseamnă că sunt cretini, pe româneşte... altfel nu văd cum. Presupun că vor să mă suspende din toate turneele. Dar dacă nu jucam cu Anglia, mă suspendau în altă parte. O fi vreo răzbunare, or avea ceva cu românii. Eu, unul, nu văd legătura. După mine, Federaţia Britanică este şi Federaţia Internaţională, pentru că la ITF 99% sunt englezi. Dar, dacă meciul ăsta se juca în Ucraina, dacă era România - Ucraina, nu se băga nimeni şi nu mă suspenda nimeni! Ghinionul nostru", a mai declarat primul lider mondial al ATP pentru sursa citată.

Alte stiri din Sport

Ultima oră