Ilie Năstase, despre caricatura din Charlie Hebdo care a scandalizat românii

14 Iun 2018
Ilie Năstase, despre caricatura din Charlie Hebdo care a scandalizat românii Galerie foto (3)

A fost de două ori câştigător la Roland Garros, la simplu, în 1973, şi la dublu, în 1970. Fostul tenisman Ilie Năstase, bun cunoscător al Franţei şi al francezilor, a comentat şi el desenul publicat de revista de satiră Charlie Hebdo, cu referire la victoria Simonei Halep la Roland Garros, şi care a scandalizat românii.

"Am văzut ce au făcut, dar e un jurnal de satiră, nici nu trebuie să le răspundem. Dacă ei consideră că trofeul de la Roland Garros e fier vechi, deși valorează peste 2 milioane de euro, înseamnă că sunt proști. Ce să le spui proștilor?

Nu are rost să le răspundem, să-i băgăm în seamă. Probabil că dacă lua trofeul vreo franțuzoaică nu mai făceau asta. E treaba lor. Nici nu merită să le mai răspundem. Cupa e la noi, e a românilor. Dacă ei consideră că trofeul de la Roland Garros e fier vechi, atunci să-l retragă. Dar fierul ăla vechi i-a costat destul de mult", a declarat Ilie Năstase, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Publicaţia franceză de satiră a ironizat victoria româncei la turneul de la Roland Garros, publicând sub titlul "O româncă a câştigat Roland Garros-ul" o caricatură reprezentând o persoană care ridică trofeul deasupra capului şi spune "Fier vechi, fier vechi".

Şi caricaturistul român Ştefan Popa Popa's a comentat, la RFI România, apariţia în publicaţia de satiră Charlie Hebdo, din Franţa, a desenului privind victoria la Roland Garros a Simonei Halep. În opinia caricaturistului, acesta este de prost gust.

CREDIT FOTO: realitatea.net

UPDATE

Dacă iniţial Ilie Năstase i-a invitat pe toţi să ignore mesajul revistei franceze, ulterior acesta a publicat pe pagina personală de Facebook o "replică" la caricatura iniţială, în care personajul din imagine arată degetul mijlociu.

"Felicitări! Sunt de acord!", a scris Năstase, alături de imaginea respectivă.

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră