Halep trăiește sindromul Cârstea. Ambele jucătoare au avut căderi inexplicabile

01 Iul 2015
Halep trăiește sindromul Cârstea. Ambele jucătoare au avut căderi inexplicabile
In august 2013 jucatoarea de tenis Sorana Carstea ajunge in finala turneului de la Toronto unde o infrunta pe Serena Williams.Pana la acest meci ,Sorana le eliminase pe sarboaica Jankovic, cehoaica Kvitovic si chinezoaica Na Li- crema tenisului din acel an. Pierde finala dar ajunge pe locul 21 in clasamentul WTA, la general, si pe locul 17 in cel anual.

Presa scrie laudativ, in tara devine o adevarata eroina nationala, toata lumea o vede ca viitoarea mare campioana a circuitului de tenis.

Doi ani mai tarziu, in iunie 2015, Sorana Carstea ocupa locul 187 WTA, a devenit o jucatoare de pluton, cu eliminari din primul sau al doilea tur. Ce s-a intamplat cu marea speranta a tenisului romanesc? Nimeni nu stie.In varful carierei avea 23 de ani, acum, la 25 de ani a devenit o anonima.

Acelasi lucru se intampla cu Simona Halep-din marea campioana care se anunta la inceputul anului , dupa numai sase luni pare cazuta intr-o mediocritate totala. Am zice ca sufera de sindromul “Carstea”, aceleasi simptome pe care Sorana nu a stiut sa le contracareze .Si caderea pare de neoprit. Dincolo de toate explicatiile, Simona Halep traieste drama celui pe care toata lumea il vedea undeva ,sus, pe Everest iar el s-a pierdut pe drum...Si,stranie concidenta, are tot 23 de ani, exact cat avea Sorana cand a inceput caderea. 

Alte stiri din Sport

Ultima oră