Game, set, match - a șaptea înfrângere a Simonei în fața Mariei Șarapova (VIDEO)

29 Aug 2017
Game, set, match - a șaptea înfrângere a Simonei în fața Mariei Șarapova (VIDEO)

A fost prima întâlnire dintre Simona și Șarapova, după suspendarea rusoaicei din cauza dopajului. De data aceasta, aparent, pe teren au fost doar ele, fără Meldonium, dar chiar și așa, tenisul practicat de Șarapova a fost la un nivel extrem de înalt, mai bun decât ne așteptam noi, și poate chiar și Simona.

A fost 6-4, 4-6, 6-3 în favoarea Șarapovei, la finalul a peste două ore și jumătate de joc.

Parcă mai puțin zgomotoasă, dar scoțând la iveală aceleași trucuri pentru a scoate din ritm adversara, Șarapova a fost extrem de motivată de această apariție la nivel înalt, în ultimul turneu de Grand Slam al anului, de la Flushing Meadows.

Simona a început dezastruos majoritatea game-urilor pe propriul serviciu, mai toate pornindu-le de la 0-30, principala sa problemă fiind serviciul mai moale, fără efect sau insuficient de bine plasat.

La 4-1 pentru rusoaică, în setul doi, după ce primul fusese câștigat tot de ea, finalul partidei părea să fie aproape, dar... Simona a produs încă una din revenirile ei spectaculoase, impunându-se în cinci game-uri consecutive și trimițând meciul în setul decisiv.

Dacă cineva se aștepta ca Șarapova să se fi cumințit, s-a înșelat. Rusoaica a profitat din nou de regulament și și-a îngăduit o pauză de vestiar, iar cele 10 minute de întrerupere au reușit s-o scoată din ritm pe Simona. Șarapova a reapărut pe teren mai proaspătă și s-a detașat, decisiv, încă din primele game-uri ale setului.

Șarapova s-a impus prin stilul extrem de agresiv, 60 de lovituri câștigătoare, dar a și greșit extrem de mult - 64 de erori neforțate, ratând 17 din cele 22 de oportunități de break.

"Am fost surprinsă de tragerea la sorți. Și eu, și Simona ne respectăm foarte mult, confruntarea cu ea a fost întotdeauna foarte grea, indiferent de suprafața pe care am jucat. Ce pot să spun? Atunci când în timpul muncii de la antrenament îți pui întrebarea pentru ce o faci, răspunsul e dat de unul din aceste momente. În spatele acestor cristale Swarovski și a rochiței negre, se află o fată care merită o a doua șansă", a declarat Șarapova, în lacrimi, la finalul partidei.

The winner takes it all, Șarapova a fost mai bună și astăzi... Simona se va întoarce la muncă, cu aceeași abnegație, și, spre bucuria noastră ne va face din nou inimile să palpite de emoție, la viitoarea sa confruntare, în elita tenisului mondial. Cât despre ocuparea primei poziții în topul jucătoarelor de tenis, se poate întări ideea că Simona nu poate ajunge acolo decât printr-o altă conjunctură favorabilă,... Oricum ar fi, mulțumim, Simona!

Alte stiri din Sport

Ultima oră