Poveste cu final pozitiv. Cum s-a răzbunat Kevin pe un portughez arogant

12 Sep 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Poveste cu final pozitiv. Cum s-a răzbunat Kevin pe un portughez arogant

Iata ca City a învins United-ul lui Mourinho. Deşi ar fi mai corect să spunem City-ul barcelonez al lui Guardiola-echipa arată din ce în ce mai mult a fotbal catalan cu glazură de tiki-taka. City a câştigat cu 2-1 chiar pe Old Trafford. Iar eroul poveştii de sâmbăta a fost Kevin de Bruyne, belgianul cu faţă de copil bosumflat, un fel de Kevin(Macaulay Caulkin) din Home Alone.

În urma cu doi ani De Bruyne încerca făra succes să-şi faca loc în prima echipă a lui Chelsea. Revenit la clubul londonez portughezul decretase sigur pe el că De Bruyne nu are ce cauta la Chelsea . Şi le-a cerut şefilor să-l vândă. De fapt,belgianul nu reuşise sa joace la clubul londonez decat în trei meciuri în doua sezoane. Nu vazuse nimeni că e un mare fotbalist? Evident că nu, Chelsea e doar un club facut-din banii lui Abramovici- şi nu nascut din magia fotbalulului.

Ajuns la Wolsburg, De Bruyne explodează şi este declarat cel mai bun jucător din Bundesliga. Uimitoare performanţă, aceea de a câştiga acest trofeu într-un campionat dominat zdrobitor de Bayern-ul lui Guardiola. Evident că apar ofertele. Chiar Bayern-ul a fost primul peţitor, 60 de milioane de euro, sumă nemaintalnita la chibzuiţii nemţi. A intrat pe fir şi Manchester City, moment în care apare legenda interventiei lui Guardiola. Încă antrenor la Bayern dar înteles cu City pentru un viitor contract se spune că l-ar fi sfatuit pe Txiki Begiristain ,bunul său prieten de la şefia lui City să ofere oricât numai să nu-l rateze pe belgian. Şi City a oferit 80 de milioane de euro că bavarezii s-au retras din competiţie.

Atât de mult? se spune că s-ar fi mirat şeicii din Manchester. Dacă nu puteţi să-l luati pe Messi transferaţi-l pe De Bruyne şi atunci ne vom putea gândi să caştigam Champions League,le-ar fi transmis Guardiola.

Iar sâmbata jucătorul belgian şi-a justificat transferul pe atât de mulţi bani dar i-a dat şi un răspuns lui Mourinho, cel care l-a făcut să plece de la clubul lonfoney.

Extrem de şifonat în urma concedierii de la Chelsea,ambitiosul Mou spera la o revenire triumfală in Premier League printr-o victorie în faţa rivalului său clasic, Pep Guardiola. A pierdut chiar pe Old Trafford şi asta din cauza lui Kevin,cel pe care,în aroganţa lui imensa,nu reusise să-l vadă la adevărata lui valoare.. N-ar fi fost mai fericit astăzi dacă De Bruyne ar fi rămas la Chelsea?

Iată de ce meciul de sâmbata după amiaza din Manchester a fost mai mult decât o confruntare sportivă-o poveste despre aroganţă şi nepricepere(Mourinho) faţă în faţa cu talentul care se răzbună(Kevin de Bruyne).

O poveste cu final pozitiv,totuşi...

Alte stiri din Sport

Ultima oră