Cine îi va urma lui Daum, dat afară astăzi de la națională

11 Sep 2017
Cine îi va urma  lui Daum, dat afară astăzi de la națională

Începând de astăzi, germanul Christoph Daum nu mai este prezentul, ci fostul selecționer al naționalei de fotbal a României, încheîndu-se astfel o perioadă pe care mulți vor încerca să o uite, dar care, spre binele acestui sport, ar trebui rememorată din când în când. Mai ales pentru faptul că asta nu înseamnă și reîntoarcerea la performanță, nu doar Daum fiind vinovat de situația în care am ajuns, ci un întreg sistem de gândire și management.

Decizia de încheiere a contractului dintre Daum și FRF a fost luată prin decizia în majoritate a Comisiei Tehnice, în care doar două voturi au  fost împotriva plecării selecționerului, iar 12 au fost pentru demisia acestuia. 

„În urma propunerii Comisiei Tehnice, voi demara procesul de negociere a rezilierii contractului domnului Daum şi, ulterior, negocierile privind desemnarea noului selecţioner, în baza propunerilor primite de la preşedintele Comisiei Tehnice”, a spus Burleanu, potrivit frf.ro.

Eliberarea se va face cu un sacrificiu financiar, germanul urmând să primească bani de la FRF, ca și cum și-ar fi încheiat în mod normal mandatul, adică, la fel cum i-a luat și în timpul acestuia - degeaba.

"Numele propuse de Comisie sunt cele speculate in presa in ultimele zile. Speram sa nu avem interimar, pana la primul meci sa avem antrenor nou. Eu nu vreau sa fiu interimar, doar daca e ultima solutie. Fiecare membru a propus intre trei și cinci nume, in plic", a declarat șeful Comisiei Tehnice FRF, Mihai Stoichiță.

Mircea Rednic, Dan Petrescu, Cosmin Contra, Walter Zenga si Ladislau Boloni sunt numele de antrenori vehiculate in ultima perioda.

Comisia alege in acest moment noul selectioner, in prezenta lui Razvan Burleanu! Votul a fost secret, in plic, iar Mihai Stoichita va anunta in fata presei numele noului selectioner la finalul sedintei.

Alte stiri din Sport

Ultima oră