Cătălina Ponor: Să meargă la Rio cea mai bună

26 Apr 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Cătălina Ponor: Să meargă la Rio cea mai bună

La Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro România nu va puteaa vea la proba de gimnastica feminina decaâ o singură reprezentanta. Federatia trebuie sa aleaga intre Larisa Iordache si Catalina Ponor.

''Este o concurență normală. Eu cu Larisa oricum ne încurajam una pe alta, iar cine o să fie cea mai bună o să plece mai departe. Ne-am fi dorit amândouă să fim acolo și ne-am fi dorit foarte mult să ne putem încuraja și susține personal la Rio, însă dacă așa este legea, nu avem ce să facem'', a declarat Cătălina Ponor, la sediul MTS, unde a avut loc o conferință de presă organizată de Federația Română de Gimnastică,scrie agerpres.ro
Ponor, 28 ani, a revenit anul trecut pentru a prinde participarea la a treia sa Olimpiadă, dar în octombrie 2015 a suferit o accidentare la tendonului lui Ahile care i-a afectat pregătirea.
Septupla campioană europeană a admis că va fi dezamăgită dacă nu va merge la Rio de Janeiro, însă îi va ura succes Larisei Iordache dacă va câștiga acest drept: ''Nu va fi o dezamăgire, dar probabil mă va durea, pentru că am luptat și am încercat să trec peste problemele de sănătate, am încercat să ajut echipa. Am luptat pentru echipă și pentru acest loc cu echipa la Olimpiadă. Însă dacă ea va fi mai bună, s-o ajute Dumnezeu să fie sănătoasă, să rămână sănătoasă și să poată aduce o medalie României''.
Tripla campioană olimpică va participa la Europenele de la Berna (1-5 iunie) și are ca obiectiv un podium cu echipa: ''Este foarte mult de lucru, iar eu din a doua zi din care am reintrat în sală am început să adaug deja elemente pe fiecare aparat. Trebuie să merg la Europenele, așa cum mi-am asumat un risc, un eșec, cum s-a întâmplat la Rio, așa o să-mi asum pe mai departe. Am spus că merg până la capăt, voi merge până la capăt. Vreau să venim pe podium cu echipa. Personal îmi doresc să fiu sănătoasă și cu siguranță vor veni medalii și rezultate''.

Alte stiri din Sport

Ultima oră