Campionatul de fotbal al preoților, la Satu Mare! Vin echipe din toată România

01 Sep 2019
Campionatul de fotbal al preoților, la Satu Mare! Vin echipe din toată România Galerie foto (2)

Campionatul de fotbal al preoților, la Satu Mare! Vin echipe din toată România. În Satu Mare se vor confrunta echipele de fotbal ale diferitelor dieceze și eparhii catolice din România, scrie portalsm.ro.

În zilele de 3 și 4 septembrie în Sala de Sport Both Katalin din Satu Mare se va organiza campionatul de fotbal Calix Sacerdotum.

Competiția fotbalistică este disputată între echipele de fotbal ai diferitelor dieceze și eparhii, membrii echipelor fiind preoți, care luptă în culorile comunităților lor – cu siguranță existând și stranieri.

Echipele ajung din diecezele și eparhiile: Arhidieceza Romano-Catolică de Alba Iulia, Dieceza Romano-Catolică de Iași, Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, Eparhia Greco-Catolică de Lugoj, Eparhia Greco-Catolică de Oradea, Dieceza Romano-Catolică de Oradea, Dieceza Romano-Catolică de Satu Mare, Dieceza Romano-Catolică de Timișoara.

Marți dimineața, la ora 9,00, va lua start competiția cu deschiderea oficială, iar apoi meciurile se vor derula cu reprize de 10 minute – până după masă.

Semifinalele campionatului vor începe miercuri de la ora 9:30, după care va avea loc și finala. Anul trecut, de altfel, echipa Diecezei Romano-Catolice de Satu Mare – echipă gazdă – a terminat pe locul doi în Calix Sacerdotum.

Echipa gazdă este alcătuită din:  Czier István Csaba parohi de Foieni, Harsányi László decan de Ardud (căpitan de echipă), Luczás Antal Lóránt proh al comunității Sfânta Familie din Satu Mare, Melega Péter director economic al Episcopiei Romano-Catolice de Satu Mare, Vadas Krisztián paroh greco-catolic de Carei, Varga Lóránt preot al Diecezei Debrecen- Nyíregyháza născut la Satu Mare, Vass Loránd paroh de Seini, Veres Attila paroh de Baia Sprie, Zelicskovics József paroh greco-catolic de Turulung.

Tragerea la sorți al preliminariilor va avea loc luni, după acesta se va cunoaște ordinea duelurilor. Meciurile vor fi arbitrate de arbitrii profesioniști. Este așteptată prezența spectatorilor, intrarea fiind liberă.

Alte stiri din Sport

Ultima oră