Campionatul de fotbal al Greciei a fost suspendat! Tehnicianul Răzvan Lucescu, afectat (VIDEO)

12 Mar 2018
Campionatul de fotbal al Greciei a fost suspendat! Tehnicianul Răzvan Lucescu, afectat (VIDEO) Galerie foto (2)

Scene absolut incredibile la derby-ul campionatului elen de fotbal, duminică seara! Derby-ul dintre echipele PAOK Salonic, antrenată de tehnicianul român Răzvan Lucescu, şi AEK Atena, s-a încheiat duminică în haos, jucătorii clubului din capitala Greciei refuzând să termine meciul după ce oficialii lui PAOK au intrat pe teren, printre ei fiind şi preşedintele grupării, care purta la curea un pistol.

 

După 90 de minute de joc din acest meci crucial pentru poziţia de lider în clasament, tabela de marcaj arăta 0-0. Fundaşul capverdian Fernando Varela (ex-Steaua) a înscris însă un gol ce părea să aducă victoria echipei sale, însă arbitrul Giorgos Kominos nu l-a validat considerându-l din ofsaid, ceea ce a provocat furia echipei locale, în special a preşedintelui clubului, omul de afaceri eleno-rus Ivan Savvidis.

Vizibil enervat, responsabilul lui PAOK a intrat pe teren, urmat de membri ai staff-ului său, pentru a-i cere socoteală arbitrului şi a cere, conform presei, jucătorilor săi să nu mai reia jocul. Conform imaginilor prezentate la TV, Savvidis purta la centură un pistol.

Potrivit presei, directorul tehnic al echipei PAOK Salonic, slovacul Lubos Michel, s-a îndreptat spre arbitru şi i-ar fi spus acestuia: "Eşti terminat".

Arbitrul Georgios Kominos a modificat apoi decizia, acordând gol valabil lui PAOK, care i-ar fi adus primul loc în clasamentul Superligii prin victoria cu 1-0.

Dar centralul nu a reuşit apoi să convingă jucătorii lui AEK Atena să revină pe teren pentru ca meciul să se încheie regulamentar. Jucătorii echipei oaspete au revenit la vestiare, temându-se pentru propria lor securitate şi acuzându-l pe Savvidis că a atacat un responsabil al lui AEK, pe Vasilis Dimitriadis.

Guvernul elen a decis luni să suspende campionatul de fotbal, după incidentele de duminică seara.

''Am decis să suspendăm campionatul'', a declarat secretarul de stat pentru Sporturi, Georgios Vasiliadis, la finalul unei reuniuni guvernamentale de urgenţă. Meciurile ''nu se vor disputa până când nu va fi stabilit un nou cadru, convenit de toată lumea'', a mai spus oficialul, subliniind că autorităţile de la Atena sunt în contact cu UEFA.

Arbitrul va prezenta Federaţiei elene un raport al meciului, care va permite să se ia sancţiuni la nivel de echipă sau individual.

În cursul zilei de duminică, Comisia de apel a Federaţiei decisese să anuleze penalizarea de trei puncte dictată de Comisia de Disciplină împotriva clubului PAOK, după meciul anulat cu Olympiakos, la care antrenorul echipei din Pireu, Oscar Garcia, fusese lovit cu o rolă de hârtie igienică aruncată din tribune.

Comisia de Apel a decis, totodată, să anuleze sancţiunea care îi impunea lui PAOK să dispute următoarele două meciuri de pe teren propriu cu porţile închise. Rezultatul meciului, victiorie acordată la "masa verde" cu scorul de 3-0 în favoarea lui Olympiakos, a fost menţinut, la fel ca şi amenda de 30.000 de euro dictată împotriva lui PAOK.

Poliţia din Grecia a emis un mandat de arestare pe numele patronului lui PAOK Salonic, Ivan Savvidis, şi al altor patru persoane, probabil bodyguarzii lui Savvidis, care au intrat şi ei pe teren, pentru a-l calma însă pe patronul lui PAOK, scrie digisport.ro.

"Este un atac asupra onoarei fotbalului grec. Au rănit clubul şi fanii. Când cineva intră pe teren cu un pistol este o provocare inadmisibilă, indiferent de ce s-a întâmplat", a spus Yorgos Vassiliadis, viceministrul grec al Culturii şi Sportului.

Presa elenă a scris că Savvidis deţine permis de port armă şi ar fi intrat cu pistolul în buzunar fără a-şi da seama, "prins" de evenimentele din finalul derby-ului.

"Privind problema arsenalului lui Ivan Savvidis, adus în discuţie după plângerile celor de la AEK şi fotografiile apărute, s-a clarificat aseară că purta arma în mod legal. Normal, este interzis să porţi arme în public, dar din informaţiile apărute, în tensiunea momentului, el a uitat că are pistolul la el. Apropiaţii săi notează că, în timpul controversatului incident de pe stadionul Toumba, el nu a arătat în niciun moment intenţia de a-şi folosi arma", au scris jurnaliştii de la sport24.gr.

Situaţia poate duce la retrogradarea lui PAOK deoarece în regulament există un astfel de paragraf, care poate fi aplicat "dacă se constată ameninţarea unui oficial".

Stavvidis a postat un mesaj pe site-ul PAOK, în care îndeamnă fanii să facă scut în jurul echipei şi să o protejeze de orice provocare, declarându-se încrezător în justiţie.

 

 

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră