UPDATE. Au început Campionatele Europene de gimnastică de la Cluj-Napoca. Drăgulescu, în finală

19 Apr 2017
UPDATE. Au început Campionatele Europene de gimnastică de la Cluj-Napoca. Drăgulescu, în finală

Gimnastul român Marian Drăgulescu a obținut, miercuri, calificarea în finalele la sol și sărituri la Campionatele Europene care se desfășoară în aceste zile la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Multiplu medaliat cu aur la Campionatele Mondiale și Europene, Drăgulescu a avut o evoluție reușită la sol, arbitrii acordându-i 14,666 puncte, a doua notă a calificărilor. La sărituri, gimnastul român a obținut calificarea în finală cu prima notă, media sa fiind de 14,666 puncte, relatează agerpres.ro.

Drăgulescu, medaliat cu argint la sol și sărituri la ediția de anul trecut a Campionatelor Europene, va fi singurul reprezentant al lotului masculin în finalele pe aparate.

********************************

Ceremonia de deschidere a Campionatelor Europene de gimnastică artistică, prima ediție organizată în România după 60 de ani, a avut loc miercuri după-amiază la Cluj Napoca.

Printre cei prezenţi la eveniment se numără ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca,președintele Federației Române de Gimnastică, Adrian Stoica, și președintele Uniunii Europene de Gimnastică, Georges Guelzec, conform agerpres.ro.

În tribuna oficială a fost prezent și președintele Federației Internaționale de Gimnastică, Morinari Watanabe, alături de ambasadoarea competiției, multipla campioană olimpică, Nadia Comăneci.

Prima gimnastă a lumii notată cu 10 a fost aclamată la scenă deschisă de cei aproximativ 4.000 de spectatori prezenți la Sala Polivalentă.

 

 

 

 

Ceremonia de deschidere a început în jurul orei 17,15, ea fiind programată de Comitetul Local de Organizare între subdiviziunea doi și trei a calificărilor la masculin de miercuri.

După un spectacol de lasere și lumini a urmat un program realizat de gimnastele junioare pregătite de antrenoarea Mariana Bitang în cadrul programul "Țară, țară, vrem campioane", iar în final, pe covorul de la sol au evoluat o serie de sportivi din lotul național de aerobic al României.

Campionatele Europene de gimnastică artistică se desfășoară în perioada 19-23 aprilie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, la 60 de ani de la precedenta ediție găzduită de România, la startul competiției aliniindu-se 274 de sportivi (168 la masculin și 106 la feminin) din 37 de țări.

 

 

România este reprezentată la Europene de 10 sportivi. Lotul feminin este format din Olivia Cîmpian, Ioana Crișan, Larisa Iordache și Cătălina Ponor, iar cel masculin din Marian Drăgulescu, Cristian Bățagă, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurențiu Nistor și Andrei Ursache.

Programul Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca este următorul: miercuri — calificări masculin și ceremonia de deschidere (10,00-20,40), joi — calificări feminin (10,00-20,30), vineri — finală individual compus masculin (13,00—15,45), finală individual compus feminin (17,30-19,30), sâmbătă — finale masculin la sol, cal cu mânere, inele și finale feminin la sărituri și paralele (13,30-16,40), duminică — finale masculin la sărituri, paralele, bară și finale feminin la bârnă și sol (13,30-16,40).

Alte stiri din Sport

Ultima oră