Adio, prim-planuri cu femei frumoase în tribune la meciuri! Nu mai vrea FIFA

13 Iul 2018
Adio, prim-planuri cu femei frumoase în tribune la meciuri! Nu mai vrea FIFA

Federaţia internaţională de Fotbal (FIFA) a cerut difuzorilor de meciuri care transmit de la Cupa Mondială de fotbal din Rusia să evite prim-planurile prelungite cu suporteri aflaţi în tribune. Cererea are legătură cu politicile antidiscriminatorii ale FIFA. Experţii organizaţiei au declarat că situaţiile cu caracter sexist sunt mai frecvente decât derapajele rasiste.

Şeful Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă şi Diversitate Socioculturală al FIFA, Federico Addiechi, a calificat luarea de poziţie a Federaţiei drept o evoluţie normală şi a notat că există îmbunătăţiri în politicile difuzorilor.

"Preferăm ca acoperirea evenimentelor să evite prim-planurile exagerate şi prelungite, care ar putea induce sugestii sexuale sau favorizarea unui sex faţă de celălalt'', se arată într-un comunicat al forului sportiv.

Imaginile cu suporteri ai diferitelor naţionale însoţeau în permanenţă transmisiile TV de la turneul final, operatorii insistând uneori asupra unora dintre aceştia.

Recomandarea FIFA vine când au mai rămas de disputat doar două partide, finala mică dintre Anglia şi Belgia, de sâmbătă, de la Sankt Petersburg, şi marea finală, Franţa - Croaţia, duminică, de la Moscova.

Alte stiri din Sport

Ultima oră