Trei ani de la cumplitul accident pe pârtia de schi suferit de Michael Schumacher. Mister total privind starea sănătății sale

29 Dec 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Trei ani de la cumplitul accident pe pârtia de schi suferit de Michael Schumacher. Mister total privind starea sănătății sale


Schia împreună cu fiul său, Mick, în stațiunea franceză, în afara pârtiei omologate.

 

 

Fostul pilot de Formula 1 a căzut şi s-a lovit la cap, suferind un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală.

Schumi, cum e alintat de familie şi de prieteni, s-a aflat timp de mai multe luni într-o stare de comă artificială, după care medicii au început trezirea sa progresivă.

Au fost luni de chin pentru echipele medicale de la Grenoble şi Lausanne pentru a-l scoate din comă şi a-l aduce într-o nouă fază, a revenirii treptate la normalitate.

În iunie 2014, purtătorul de cuvânt al familiei lui Schumacher, Sabine Kehm, anunţa că Michael a ieşit din comă şi a fost transportat la un spital din Lausanne. Transferul s-a făcut în secret, iar angajaţii de pe ambulanţa care l-a transportat pe Schumacher nu au ştiut numele pacientului.

Schumacher este din septembrie 2014 în Elveţia, unde deţine o proprietate imensă pe malul lacului Leman, care a fost special amenajată pentru a se transforma, practic, într-o clinică.

O echipă formată din medici, asistente şi terapeuţi a fost angajată să se ocupe de sănătatea lui.

Familia lui Schumacher ar fi cheltuit peste 16 milioane de euro pentru tratamentul fostului pilot. Soţia sa a fost nevoită să vândă avionul familiei şi o casă de vacanţă din Norvegia.

 

Informațiile despre sănătatea sa vin cu picătura. Clanul Schumacher a anunţat că recuperarea lui Michael Schumacher va continua acasă şi că a făcut progrese având în vedere gravitatea rănilor suferite, dar că mai este de parcurs un drum lung şi dificil.

Câteva informații despre sănătatea fostului pilot de Formula 1 au fost oferite indirect de avocatul familiei Schumacher, Felix Damm, în cadrul unui proces.

Familia lui Michael Schumacher a dat în judecată publicaţia germană Bunte, care a scris la finalul anului trecut că fostul sportiv ar fi făcut câţiva paşi cu ajutorul persoanelor care îl îngrijesc. Avocatul Felix Damm a precizat în cadrul procesului că fostul sportiv nu poate sta în picioare nici ajutat.

De partea sa, fostul director tehnic al echipei de Formula 1 Ferrari, Ross Brawn, declara în luna noiembrie a acestui an într-un interviu acordat pentru BBC, că starea de sănătate a lui Michael Schumacher arată "semne încurajatoare".

 

Recent, un bărbat a oferit mai multor publicaţii europene o fotografie cu fostul pilot aflat în convalescenţă, contra sumei de un milion de euro. Poliţia germană a deschis o anchetă, pentru a afla cum a fost obţinută poza şi dacă e vorba de o violare a dreptului la viaţă privată.

 

De cealaltă parte, familia campionului se străduiește să îi mențină imaginea acestuia vie în atenția publicului, activând conturi de Facebook, Twitter și Instagram pe numele lui Michael Schumacher și lansând campania ”#KeepFighting”.

Alte stiri din Sport

Ultima oră