Fotbalistul turc Hakan Sukur riscă patru ani de închisoare! Vezi pentru ce motiv e în vizorul lui Erdogan

27 Iul 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Fotbalistul turc Hakan Sukur riscă patru ani de închisoare! Vezi pentru ce motiv e în vizorul lui Erdogan


Campionatul U18, care trebuia să înceapă la 30 iulie, a fost amânat. Meciul din al treilea tur de calificare pentru Liga Campionilor, prevăzut pentru miercuri, la 20:30, între Fenerbahce şi AS Monaco, a fost menţinut, dar se va desfăşura sub o supraveghere sporită. „Nu e nicio problemă, totul este sub control”, a declarat ministrul turc al Sporturilor, Akif Cagatay Kilic.
Fapt rar în Turcia, suporterii celor trei mari cluburi din Istanbul (Galatasaray, Fenerbahce şi Besiktas) au lăsat în urmă divergenţele pentru a apăra, umăr la umăr, regimul la putere.
Recunoscător, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a primit la 23 iulie la palatul prezidenţial patru dintre cele mai influente personaje din fotbalul turcesc: preşedintele Federaţiei Yildirim Demiroren, preşedintele Asociaţiei cluburilor Goksel Gumuşdag, selecţionerul echişei naţionale, Fatih Terim şi căpitanul echiei, Arda Turan, scrie letemps.ch.
Arda Turan a scris chiar pe Instagram un mesaj de susţinere fără echivoc a lui Erdogan:”Comandantul meu şef sunteţi dumneavoastră”.
Atacantul Umit Karan a mers mai departe într-un interviu pentru agenţia Anadolu, în care îl încurajează pe şeful statului să facă ordine şi în lumea sportului, unde susţinătorii clericului în exil Fethullah Gulen (acuzat de Ankara că a organizat puciul) „au obţinut multe beneficii graţie fotbalului”.
Unul dintre rarii fotbalişti angajaţi în tabăra adversă, fostul fotbalist legendă al naţionalei şi fost deputat, Hakan Sukur, care trăieşte în SUA, riscă patru ani de închisoare în Turcia, pentru „insultă” la adresa şefului statului!
Süper Lig, care visa să ajungă al patrulea campionat european până în 2020 (este acum pe locul 10 în clasamentul UEFA, între Belgia şi Elveţia) şi care a atras jucători excelenţi în ultimii ani, graţie unei politici elastice şi unor impozitări avantajoase, riscă să piardă mult din puterea sa de atracţie.
Primul care s-a temut este Mario Gomez. La 20 iulie, internaţionalul german anunţa plecarea sa de la Besiktas, din cauza situaţiei politice. După două zile se căsătorea la Munchen, în Germania, cu câteva minute înainte ca un dezechilibrat mintal extremist să ucidă nouă persoane într-un centru comercial nu departe de locul ceremoniei. Recepţia care urma să aibă loc după cununie a fost anulată, mai scrie sursa citată.

Alte stiri din Sport

Ultima oră