Soția lui Albert de Monaco, Charlene, nu merge la Rio, de frica Zika. Ce spaime are prințul la Jocurile Olimpice

26 Iul 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Soția lui Albert de Monaco, Charlene, nu merge la Rio, de frica Zika. Ce spaime are prințul la Jocurile Olimpice


Charlene a fost campioană olimpică la natație, iar Albert de Monaco este membru al Comitetului Olimpic. El a făcut această mărturisire revistei People, precizând că și el își va scurta șederea în Brazilia.
Charlene de Monaco va rămâne în Principat cu gemenii de 19 luni, prinții Jacques și Gabriella. ”Nu vine, pentru că nu suportă ideea de a fi departe de copii timp de două săptămâni. Apoi se și teme pentru sănătatea ei. Nu-i place deloc ce citește despre virusul Zika și alte maladii”, a declarat Albert de Monaco.
Virusul Zika, pentru care nu există niciun tratament sau vaccin, provoacă simptome de tip gripa și erupții cutanate. El prezintă riscuri mari pentru femeile însărcinate, căci poate să se transmită la făt, provocând malformații. De altfel, în Europa s-a născut deja primul copil cu microcefalie, dintr-o mamă contaminată, la Barcelona.
Albert de Monaco a declarat că și el este îngrijorat și că toată lumea ar trebui să fie, că este vorba despre sportivi, că este vorba despre turiști, toți ar trebui să fie îngrijorați.
În plus, Albert de Monaco a mai dezvăluit o sursă de îngrijorare pentru ceea ce va fi la Rio: infrastructura pregătită pentru marele eveniment. ”Pregătirile pentru aceste Jocuri nu s-au desfășurat cum se prevăzuse. Sper că nu vor fi probleme organizaționale, de securitate. Știu că vor fi Jocuri foarte frumoase, festive, dar a fost foarte complicat. Nu doar pentru mine, ci și pentru colegii mei”, a mai spus Albert de Monaco.
La 21 iulie, 10 suspecți de planificarea de atentate în timpul Jocurilor Olimpice de la Rio au fost arestați în Brazilia, reamintește lexpress.fr.

Alte stiri din Sport

Ultima oră