Presa canadiană: Majestatea Sa, Nadia Comăneci, marea Regină! (VIDEO)

23 Iul 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Presa canadiană: Majestatea Sa, Nadia Comăneci, marea Regină! (VIDEO)

”Mica Nadia este astăzi o femeie împlinită. Mica regină de la Jocurile Olimpice de la Montreal este acum o mare regină.

Majestatea Sa, Nadia Comăneci, a făcut senzație, când a trecut pe la Montreal, joi. Ați auzit-o vorbind în franceză?
În numai câteva minute, ea s-a exprimat în limba lui Moliere mai mult decât am putut auzi din gurile jucătorilor veniți din afara Quebecului, de 30 de ani”, scrie journaldemontreal.com.
Canadienii sunt mișcați de faptul că Nadia le-a vorbit în franceză acum, la aniversarea victoriei ei de la Montreal, când a fost prezentă în orașul canadian. ”Când o femeie ca Nadia ne vorbește în franceză, este o dovadă de respect”, scrie sursa citată, amintind că Nadia nu vorbea franceza când a uluit Quebec-ul și întreaga lume cu performanțele sale fără cusur în iulie 1976.
Jurnaliștii relatează momente importante din biografia Nadiei, subliniind că sportiva simboliza România și amintind că a fugit din țară înaintea căderii regimului Ceaușescu.
”Frumoasa și marea doamnă este americană de 20 de ani, dar nu își uită rădăcinile și nici marea iubire a celor din Quebesc pe care i-o poartă aceștia”, mai scrie journaldemontreal.com.
”Pentru cele și cei care au fost martorii victoriilor sale din 1976 și care au revăzut-o săptămâna aceasta, ea rămâne regina Jocurilor de la Montreal, o mare regină”, mai scrie sursa citată.

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră