Vitamina B3 ar putea preveni glaucomul

18 Feb 2017 | scris de Magda Marincovici
Vitamina B3 ar putea preveni glaucomul

Un studiu efectuat pe rozătoare, coordonat de profesorul Simion John din cadrul Laboratorului Jackson din SUA, specialist în cercetare genomică, demonstrează că vitamina B3 reușește să prevină evoluția glaucomului.

Dovadă: unele rozătoare predispuse genetic la apariția glaucomului, care au beneficiat de vitamina B3 adăugată în apă, transmite site-ul topsante.  

Vitamina B3 a contribuit la stoparea unui număr mare dintre modificările moleculare legate de înaintarea în vârstă, oferind  rozătoarelor o protecție însemnată față de această boală. 

Aportul de vitamina B3, mai precis de nicotinamidă, una dintre formele acestei vitamine, numită și niacinamidă, a stimulat metabolismul celulelor ganglionare ale retinei și le-a protejat sănătatea o perioadă îndelungată. 

Profesorul Simon John spune că aceste celule sunt încă într-o stare bună de sănătate și încă au un metabolism normal, chiar dacă ochiul prezintă o puternică tensiune intraoculară. Totuși, se observă că, prin aportul de vitamina B3, ochiul rezistă mai bine la procesele de degradare.

Aceasta oferă perspectiva unor tratamente simple și sigure pacienților afectați de glaucom, susține prof. Simon John.
Glaucomul este o boală neurodegenerativă. Nervul optic este afectat progresiv, ajungându-se până la orbire, dacă boala nu este diagnosticată în faze incipiente.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră