Reactivarea virusului Ebola în cazul unei infirmiere britanice

09 Oct 2015
Reactivarea virusului Ebola în cazul unei infirmiere britanice
 Infirmiera britanică Pauline Cafferkey, care a fost contaminată şi apoi declarată vindecată de virusul Ebola, în luna ianuarie, a fost internată, vineri, la Royal Free Hospital din Londra pentru „o complicaţie tardivă neobişnuită”, a anunţat agenţia guvernamentală de sănătate publică (Public Health England – PHE), anunţă presa britanică şi franceză. „Ea a fost transportată cu un avion militar sub supraveghere specializată. Ea va fi tratatată într-o unitate izolată”, a spus Paul Cosford, directorul medical al PHE.

Infirmiera, în vârstă de 39 de ani, a fost testată pozitiv la virusul Ebola la sfârşitul lunii decembrie 2014, după ce s-a întors dintr-o misiune în Sierra Leone, unde a muncit pentru ong-ul „Save the Children” al centrului medical britanic Kerry Town.

Infirmiera nu a putut primi medicamentul experimental Zmapp contra virusului Ebola şi a acceptat ca în locul acestuia să i se administreze un tratament antiviral experimental şi plasmă sanguină prelevată de la o persoane care a supravieţuit virusului Ebola. Infirmierea a fost declarată „complet restabilită” în 24 ianuarie 2015.

Autorităţile sanitare scoţiene vor monitoriza un număr restrâns de persoane care au fost în contact direct cu Pauline ca măsură de prevenţie, a anunţat M. Cosford.

Trebuie reţinut că virusul Ebola poate fi transmis doar prin contactul direct cu sângele sau fluidele biologice de la o persoană infectată atunci când aceasta prezintă simptome. Acesta este al doilea caz de reactivare a virusului Ebola. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră