Deocamdată, Tribunalul a decis ca Vincent Lambert să trăiască în continuare

09 Oct 2015
Deocamdată, Tribunalul a decis ca Vincent Lambert să trăiască în continuare
 Tribunalul administrativ din Chalons-en-Champagne (Marne) a respins, vineri, recursul făcut de nepotul lui Vincent Lambert de oprire a tratamentului administrat pacientului aflat în stare vegetativă din 2008, a anunţat avocatul lui, scrie Reuters. Nepotul lui Vincent Lambert a cerut aplicarea deciziei luate de doctorul Eric Kariger, încă din 11 ianuarie 2014, de a opri alimentarea şi hidratarea artificilă, cu monitorizare pacientului prin servicii paliative până la înregistrarea decesului.

Decizia de oprire a tratamentului, contestată în justiţie de părinţii lui Vincent Lambert, ar fi trebuit să fie pusă în aplicare, după avizul Curţii Europene a Drepturilor Omului. Dar medicul Daniela Simon, care i-a succedat lui Eric Kariger, a suspendat procedurat în luna iulie, estimând că pentru Vincent Lambert şi pentru echipa medicală nu sunt întrunite condiţiile pentru aceasta. În faţa tribunalului administrativ, raportorul public a apreciat că doctorul Simon nu a comis nici o eroare de drept, luând o nouă decizie colegială , fără a adera la decizia doctorului Kariger.

Vincent Lambert, un fost infirmier în vârstă de 38 de ani, a fost victima unui accident rutier în 2008. În două rânduri medicii au decis oprirea asistenţei medicale, ceea ce a validat şi Consiliul De stat şi Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Cererea de întrerupere a asistenţei medicale a fost formulată de soţia lui Vincent, Rachel, de cei cinci fraţi şi surori ai pacientului şi de un nepot al acestuia, care îşi doresc, prin demersul lor, să-l lase pe Vincent să moară „în demnitate”, conform, potrivit acestora, cu valorile lui.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră