19 vegetale, cele mai bogate în proteine!

20 Dec 2016 | scris de Magda Marincovici
19 vegetale, cele mai bogate în proteine!

 

Grișul. Pe lângă faptul că se pregătește foarte repede, grișul poate fi folosit în diverse rețete. În plus, este bogat în proteine și fibre, stimulând procesul de digestie.

Bulgurul. Acest amestec de diferite tipuri de boabe de grâu măcinate mare, bulgurul este folosit ca atare sau în diferite rețete.

Quinoa. Această pseudo-cereală este valoroasă prin conținutul de amino acizi esențiali și fibre.

Nucile de Brazilia. Foarte bogate în grăsimi, nucile de Brazilia au și un nivel interesant de proteine. Cu o mențiune: nucile de Brazilia sunt destul de scumpe, argument solid de a ne determina să ne apropiem mai mult de migdale și arahide.

Nucile. Dintre oleaginoase, nucile sunt cele mai bogate în proteine. De asemenea, nucile sunt interesante prin conținutul lor în omega 3.

Orezul sălbatic. Ca în cazul altor cereale, cu cât sunt mai puțin rafinate, cu atât sunt mai bogate în elemente nutritive. Este și cazul orezului sălbatic.

Ovăzul. Este ideal la micul dejun alături de  alte cereale sau în unele rețete de prăjituri.

Năut. Este de departe leguminoasă cea mai bogată în proteine. Poate fi preparat cu semințe de grâu. Cu o mențiune: ca și fasolea roșie, și năutul poate provoca tulburări abdominale.

Caju. Nu doar gustul deosebit este atu-ul nucilor caju, ci și bogația în fibre și proteine.

Fasolea roșie. Este o sursă excelentă de glucide. Asociată cu orez, roșii și condimente, fasolea roșie poate fi preparată sub formă de salate.

Mazăre. Bogată în proteine, mazărea este o leguminoasă valoroasă și prin conținutul ei în fibre.

Migdale. Dintre oleaginoase, migdalele conțin cele mai puține grăsimi și calorii. De asemenea, migdalele reprezintă o sursă perfectă de calciu.

Lintea. Indiferent că este roșie, galbenă sau verde, lintea conține multe proteine. Se prepară cu cereale de tipul orezului sau quinoa.

Fistic. Proteinele și fibrele sunt două elemente esențiale pentru o alimentație sănătoasă, oferit de fistic. cu condiția ca fisticul să fie consumat fără sare.

Arahide. Contrar unor opinii, totuși arahidele nu sunt chiar atât de bogate în grăsimi. Se recomandă să fie consumate crude și fără sare. Totuși, trebuie ținut seama că arahidele pot crea dezechilibre alergice.

Semințe de cânepă. Este demonstrat că semințele de cânepă sunt o sursă bună de proteine și omega 3, fiind folosite în salate și în unele preparate din cereale.

Semințe de dovleac. De regulă, semințele de dovleac sunt adăugate în salate sau în pâinea pregătită acasă. Bogate în vitamine și minerale, aceste semințe pot fi consumate ca aperitiv.

Soia. Vegetarienii mănâncă frecvent soia pentru că este foarte bogată în proteine, reușind să ia locul preparatelor din carne roșie, fiind și o sursă valoroasă de fier.

Spirulina. Este o algă campioană în privința ofertei de proteine și aminoacizi, fiind o alternativă bună la carne.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră