Ministrul Nicolae Bănicioiu: La 15 octombrie, debutează campania de vaccinare antigripală gratuită

08 Oct 2015
Ministrul Nicolae Bănicioiu: La 15 octombrie, debutează campania de vaccinare antigripală gratuită
Campania de vaccinare antigripală va începe la timp, la 15 octombrie, dozele de vaccin au fost achiziționate și se distribuie în teritoriu, a anunţat, joi, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

'Ca și anul trecut, la 15 octombrie. Campania de vaccinare începe la timp și sunt achiziționate dozele. Sute de mii de doze au și ajuns și se distribuie'', a afirmat ministrul Nicolae Bănicioiu.

Dozele de vaccin vor fi administrate gratuit în cabinetele medicilor de familie persoanelor considerate la risc: persoanele în vârstă, bolnavii cronici, copiii și persoanele instituționalizate, femeile însărcinate și personalul medical.

Prof. dr Adrian Streinu-Cercel: „un sezon gripal urât”


Cum se conturează sezonul gripal 2015-2016? La această întrebare, profesorul doctor Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. dr. Matei Balş”, ne-a declarat:

„Până acum, este asemănător celui de anul trecut, adică un sezon gripal „urât”, de aceea recomandarea mea este să ne vaccinăm. Şi când spun sezon gripal urât mă refer la faptul că am avut decese din cauza gripei, şi la copil, şi la adult, am avut complicaţii grave date de cele două virusuri de tip gripal A şi B, manifestate prin insuficienţă respiratorie severă, foarte mulţi pacienţi având nevoie de ventilare. Toţi trebuie să ne vaccinăm, dar mai ales femeile însărcinate, persoanele suferinde de obezitate, diabet, care pot face forme severe de gripă, adesea mortale”. 




Alte stiri din Sanatate

Ultima oră