Infecţii, alergii, parestezii, de la unghiile artificiale

09 Aug 2016 | scris de Magda Marincovici
Infecţii, alergii, parestezii, de la unghiile artificiale

Şi lista riscurilor nu se termină aici. Unghiile naturale se pot decolora şi exfolia, pot apărea reacţii alergice la substanţele folosite pentru montarea lor sub formă de mâncărimi, arsuri, înroşire etc. Substanţele folosite pentru fixarea unghiilor au patru compuşi ce reuşesc să declanşeze reacţii alergice nu numai în zona unghiilor, dar şi pe faţă, mai ales în zona ochilor.

Mai mult, unghiile artificiale nu sunt recomandate tinerelor sub 16 ani, care sunt sfătuite să mai aştepte cel puţin până li se consolidează unghiile naturale. De asemenea, nu sunt recomandate persoanelor suferinde de psoriazis sau micoze, deoarece au unghiile fragile. Femeile însărcinate, chiar şi cele ce alăptează ar trebui să renunţe la unghiile artificiale, deoarece substanţele toxice nu sunt stabile.

Pe de altă parte, femeile aflate pe punctul de a naşte sau în cazul unor complicaţii ale sarcinii, pot avea nevoie de aparatul care măsoară oxigenul din sânge, fixat în vârful degetelor şi care devine incompatibil din cauza unghiilor artificiale.

Este demonstrat că femeile cu asemenea unghii pot transmite mai ales copiilor infecţii bacteriene. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră