Oarbă şi paralizată, după un cancer cerebral, o balerină revine pe scenă

30 Mai 2015
Oarbă şi paralizată, după un cancer cerebral, o balerină revine pe scenă
 Anna Mott, o balerină în vârstă de 18 ani, oferă tuturor o lecţie de curaj şi speranşă. În 2012, tânăra din America, a fost diagnosticată cu o tumoră la creier. După tratament, Anna şi-a pierdut vederea şi o parte din capacitatea de a se mişca. Dar pasiunea ei, baletul, a fost mai puternică. Iată povestea tinerei balerine, relatată de M6Info.

Anna Mott s-a născut în Marietta, Georgia, şi avea toate datele pentru a fi o balerină de succes. De la trei ani Anna dansa zilnic. Dar în august 2012, la numai 16 ani, Anna începe să sufere de dureri de cap care au obligat-o să meargă la spital. Viaţa ei s-a bulversat total, când a primit vestea că are o tumoră la creier. După o cură intensă de chimioterapie şi 33 de şedinte de radioterapie, cancerul a dat semne că bate în retragere. Dar tratamentele dificile şi îndelungate au lăsat sechele grave: orbire şi paralizia parţială,  care au condamnat-o la multe luni de convalescenţă.

"În multe rânduri, am crezut că o pierdem", mărturiseşte Melissa Mott, mama tinerei balerine. Dar Anna Mott nu a renunţat la pasiunea ei şi a considerat-o o terapie. Treptat, Anna a reuşit să recupereze controlul asupra părţilor inerte. Şi cel mai frumos moment al vieţii ei din ultimii trei ani a fost revenirea pe scenă, la începutul lunii mai, spune Anna. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră